Frankrijk

Wandelen in de Morvan Frankrijk noord

Wandelen in het coulissen-landschap van natuurpark de Morvan waar bos en weides worden afgewisseld met meertjes en beken · Standplaats · Individueel · Sur Yonne


Morvan Morvan

Natuurpark de Morvan

Sur Yonne ligt in een prachtig coulissen-landschap met kleinschalige veeteelt. Het is 2½ ha groot, met 360 m rivieroever, 3 bronnen en een vijver. Het is rustig gelegen net buiten het gehucht Bellevault (6 huizen) in de gemeente Epiry.

Het natuurpark de Morvan (tot 900 m hoogte) is een zeer rustig en gevarieerd gebied met veel eiken- en beukenbossen, eindeloos veel meertjes, stroompjes en bronnen. De snel­stromende rivier de Yonne ontspringt in de Morvan en stroomt via het Lac de Pannecière langs Sur Yonne naar het noorden en voegt zich samen met de Seine.

De Morvan is een regionaal natuurgebied wat voor de helft uit bos bestaat en ligt in het hart van de Bourgondië. Sur Yonne ligt in het lage gedeelte, de Bas-Morvan, op 220 m hoogte. Hierdoor hebben wij een aanzienlijk beter klimaat dan de Haut-Morvan. In het voorjaar bloeien er op ons terrein orchideesoorten. De bermen blijven het hele seizoen een lust voor het oog. De dichtsbijzjnde stad is Corbigny op 10 km afstand; met 1800 inwoners klein maar toch levendig. Doordat het een regionale functie vervult zijn er verrassend veel winkels.

MorvanMorvan

Wandelen

Wilt u wandelen in de Morvan, dan heeft Sur-Yonne een prachtig 8-daags wandelarrangement voor u samengesteld. Onze wandelingen gaan door een fraai coulissen-land­schap van bossen afgewisseld met weilanden, en dikwijls langs water. Bij de ene wandeling wandelt u door een redelijk open landschap langs een meer noordelijk gelegen deel van het Canal du Nivernais. Bij de andere wandeling wandelt u door de Haut-Morvan met pittige stijgingen en afdalingen. Om u zoveel mogelijk variatie aan te bieden brengen wij u 1 maal weg naar het beginpunt van de wandeling, u wandelt terug naar Sur Yonne.

Zwaarte: 3 tot 7 loopuren door heuvelachtig terrein, de wandelingen variëren van 12 tot 22 km. U ontvangt van ons een wandelmap met zes in het Nederlands beschreven routes ingetekend op deelkaarten en een topografische kaart van Corbigny en omgeving. Diverse routes hebben wij als gps-route voor u beschikbaar, u dient wel over een eigen gps te beschikken.

MorvanMorvan

Sur Yonne

Het hotel heeft de knusse uitstraling van een Chambre d´Hotes. In ons hoofdgebouw bevinden zich vijf hotelkamers. De vier chaletjes bieden veel privacy. Ieder chaletje heeft een eigen terras. De chaletjes bieden u dezelfde faciliteiten als het hotel. Zij beschikken allen over een slaapkamer en badkamer met douche en toilet. De camping met tien plekken van 120 m2 ligt gescheiden van het hotel. Het is een natuurlijk, iets glooiend terrein omgeven door houtsingels en met enkele prachtige grote oude eiken.

Het Menu Gastronomique is een wisselend Bourgondisch driegangen menu; u vindt het dagelijks genoteerd op het krijtbord voor het restaurant. In overleg houden wij rekening met vegetarische wensen. U kunt eten aan de gezamenlijke grote eettafel of intiem met zijn tweeën aan een tafeltje.

En wilt u een dag niet wandelen? De kajakverhuurder zit op loopafstand, en er zijn op Sur Yonne fietsen te huur. In de bibliotheek vindt u diverse ordners met informatie over bezienswaardig­heden. Maar ook een dag met een boek op één van onze terrasjes behoort tot de mogelijkheden.

MorvanMorvan

Wandelarrangement

  • Dag 1: Aankomst in Bellevault vóór diner (19.00 uur).
  • Dag 2: Bois de Coulon, 12 of 16 km.
  • Dag 3: Canal du Nivernais, wandeling langs het schitterende kanaal met 16 sluizen, 22 km.
  • Dag 4: Montreuillon via Chassy, terug naar Bellevault, 15 km.
  • Dag 5: Langs heggen en weiden, 16 km.
  • Dag 6: Aquaduct van Montreuillon, 16 km.
  • Dag 7: Corbigny-Chitry les Mines 15 km.
  • Dag 8: Vertrek na het ontbijt, met lunchpakket.

MorvanFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Hotel camping Sur Yonne**
Peter en Annemieke Kromhout
Epiry, Frankrijk
Tel. Fr: +33 386 224 667
Nederlands gesproken
Website: www.sur-yonne.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
750 km van Utrecht
600 km van Antwerpen
Station: Nevers
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: april – november
Geen honden in hotel en restaurant
Advertentie:

MorvanMorvan

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen
Chaletje € 425; Standaardkamer € 425; Luxe kamer € 495
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen
1-persoons standaardkamer € 480
Luxe kamer met 3 personen € 440 p.p.; idem 4 personen € 410 p.p.
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket avondmaaltijd, wandelroutes en wandelkaart, 1 transfer
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Eénpersoons­kamer toeslag € 105
Haal- en brengservices max 4 personen station Nevers € 150 retour, station Corbigny gratis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Sur Yonne:
www.sur-yonne.com