Frankrijk

Wandelen in de Morvan Frankrijk noord

Wandelen in het coulissen-landschap van natuurpark de Morvan waar bos en weides worden afgewisseld met meertjes en beken · Standplaats · Individueel · Sur Yonne


Morvan Morvan

De prachtige Morvan

Sur Yonne ligt in een heuvelachtig gebied aan de rand van het Parc naturel régional de Morvan. Het is zeer dun bevolkt en de belangrijkste activiteiten zijn veeteelt en bosbouw. Dit levert een kenmerkend landschap op, waarin grote weilanden met de witte Charolais koeien, eindeloos veel meertjes, stroompjes, bronnen en stukken bos elkaar afwisselen.

De natuur is rijk en gevarieerd. In de heggen langs de weiden leven zeer veel vogels en de bermen staan in het voorjaar vol orchideeën. De snelstromende rivier de Yonne ontspringt in de Morvan en stroomt via het Lac du Pannecière langs Sur Yonne naar het noorden en voegt zich samen met de Seine. U zult op uw wandeltocht de ruimte en rust zelf ervaren. Slecht af en toe komt u iemand tegen.

MorvanMorvan

Wandelen

Wilt u wandelen in de Morvan, dan heeft Sur-Yonne een prachtig 8-daags wandelarrangement voor u samengesteld. Onze wandelingen gaan door een fraai coulissen-land­schap van bossen afgewisseld met weilanden, en dikwijls langs water.

Bij de ene wandeling wandelt u door een redelijk open landschap langs een meer noordelijk gelegen deel van het Canal du Nivernais. Bij de andere wandeling wandelt u door de Haut-Morvan met pittige stijgingen en afdalingen. Om u zoveel mogelijk variatie aan te bieden brengen wij u 1 maal weg naar het beginpunt van de wandeling, u wandelt terug naar Sur Yonne.

U ontvangt van ons een wandelmap met zes in het Nederlands beschreven routes ingetekend op deelkaarten en een topografische kaart van Corbigny en omgeving. Diverse routes hebben wij als gps-route voor u beschikbaar, u dient wel over een eigen gps te beschikken.

MorvanMorvan

Sur Yonne

Sur Yonne biedt een unieke vakantie met veel mogelijkheden! Het is een kleinschalig bedrijf dat bestaat uit twee authentiek Franse gebouwen, waar Peter en Annemieke  u met Bourgondische gastvrijheid ontvangen. Ons terrein is 2,5 ha groot  en ligt aan de rivier de Yonne. Het is het ideale vertrekpunt voor prachtige wandel- en fietstochten en biedt u een vakantie waar ruimte en rust nog heel gewoon is.

Het hotel heeft de knusse uitstraling van een Chambres d’Hotes. Er zijn 10 hotelkamers waarvan 4 vrijstaande chaletjes met veel privacy en een camping met 7 ruime plekken en 3 ingerichte tenten waaronder 2 kampeerbungalows en 1 Vrijbuitertent. Vanaf maart 2018 verhuren wij naastgelegen vakantiehuis Maison du Bois Tordu, een houten vakantiehuis met panoramisch uitzicht. Alle accommodaties kunt u in combinatie met een wandelarrangement boeken.

MorvanMorvan

Wandelarrangement

  • Dag 1: Aankomst in Bellevault voor diner
  • Dag 2: Bois de Coulon, 12 of 16 km, door het prachtige bos het Bois de Coulon. De langere wandeling heeft als extra schitterende vergezichten.
  •  Dag 3: Canal du Nivernais, 22 km, met 16 sluisjes overbrugt het Canal du Nivernais hier een hoogte van 60 meter.
  • Dag 4: Montreuillon via Chassy, Bellevault, 15 km, u wordt weggebracht en wandelt terug over kleine paadjes, deels door bos, veelal tussen weilanden door.
  • Dag 5: Langs heggen en weiden, 16 km, u wandelt tussen heggen door.
  • Dag 6: Aquaduct van Montreuillon, 16 km, u wandelt door een bos van dennen- en loofbomen. U komt over het prachtige aquaduct van Montreuillon van 55 meter hoog met gemetselde bogen.
  • Dag 7: Corbigny-Combres-Chitry les Mines, 15 km, de wandeling start bij de Abdij in Corbigny en voert u deels door bos en langs het noordelijke deel van het Canal du Nivernais.
  • Dag 8: Vertrek na het ontbijt, met lunchpakket.

MorvanFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Hotel camping Sur Yonne**
Peter en Annemieke Kromhout
Epiry, Frankrijk
Tel. Fr: +33 386 224 667
Nederlands gesproken
Website: www.sur-yonne.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
750 km van Utrecht
600 km van Antwerpen
Station: Nevers
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: april – november
Geen honden in hotel en restaurant
Advertentie:

MorvanMorvan

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
7 nachten / 8 dagen
Chaletje € 430; Standaardkamer € 430; Luxe kamer € 505
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen
1-persoons standaardkamer € 535
Luxe kamer met 3 personen € 445 p.p.; idem 4 personen € 415 p.p.
Inbegrepen:
Logies, 7 x ontbijt, 7 x lunchpakket, 7 x avondmaaltijd, fles wijn, wandelroutes en wandelkaart, 1 transfer
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Haal- en brengservices max 4 personen station Nevers € 150 retour, station Corbigny gratis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Sur Yonne:
www.sur-yonne.com