Frankrijk

Sneeuwwandelen in de Vogezen Frankrijk noord

Sneeuwwwandelen en langlaufen in de Hoge Vogezen, van eenvoudige tochten tot een sportieve uitdaging · Standplaats · Individueel · la Beuratte


Vogezen Vogezen

De Hoge Vogezen

De Hoge Vogezen staan bekend als het paradijs voor langlaufers door de grote variatie aan langlaufroutes die er te vinden is. Er zijn makkelijke routes met weinig hoog­teverschil die over de crêtes (de toppen) lopen maar er zijn ook veel uitdagende trajecten met leuke klimmetjes en afdalingen. Een voordeel van langlaufen is dat je rustig kunt “wandelen” als je dat wilt maar er ook een zeer sportieve uitdaging van kunt maken. De loipes in de Vogezen lenen zich daar uitstekend voor.

Ook de liefhebbers van het sneeuwschoenwandelen komen in de Hoge Vogezen aan hun trekken. Sneeuwwandelen doet men op sneeuwschoenen of raquettes, die onder gewone hoge wandelschoenen gebonden worden. Je zakt daardoor minder weg in de sneeuw maar desondanks is het sneeuwwandelen wel wat zwaarder dan gewoon wandelen. Er is geen speciale techniek voor nodig, iedereen kan sneeuwwandelen.

Naast een apart sneeuwwandel- en langlaufarrangement bieden wij ook een combinatie arrangement aan waar u afwisselend de sneeuwschoenen en de langlaufski's onderbindt.

VogezenVogezen

Suggesties langlaufen

De suggesties hieronder geven een idee van de mogelijkheden. U kunt het arrangement naar eigen wens ook invullen met langlaufen én sneeuwwandelen. De langlaufgebieden van La Bresse en Gerardmer liggen op 15 autominuten van La Beuratte.

  • Het langlaufgebied van La Bresse Lispach biedt veel uitdaging. Beginnende langlaufers volgen de blauwe route Les Champions, een afwisselend route van 6 km met wat kleine klimmetjes en een leuke afdaling. De meer gevorderden kiezen de rode route Tour du Lac met eventueel een doorsteek naar de loipes van Xonrupts Longemer. Na een mooie lange afdaling komt u tot slot langs het bevroren en besneeuwde meer van Lispach. Lengte 6 km, 9 km of 14 km.
  • Langlaufen Les Hauts Rupts en Hautes Vannes. Deze mooie langlaufroute in het gebied tussen Gerardmer en La Bresse heeft een totaal hoog­teverschil van 200 m. U maakt een mooie ronde door het bos en met een heerlijke lange afdaling besluit u deze afwisselende tocht.  Als u erg fit bent kunt u de route verlengen door de ronde van Bioqués er nog aan vast te plakken. Lengte 11 of 18 km, duur 4 à 5 uur.

VogezenVogezen

La Beuratte

La Beuratte is een karakteristieke oude Vogezenboerderij gebouwd rond 1850. In het huis bevinden zich vier comfortabele gastenkamers elk voorzien van eigen badkamer. Daarnaast is er een gezellige zitkamer met houtkachel en een eetkamer voor het ontbijt en diner. Deze ruimtes zijn alle rookvrij.

's Avonds serveren wij een 4-gangen maaltijd die we met veel zorg en aandacht bereiden. We gebruiken zo veel mogelijk kruiden en groenten uit eigen tuin. Naast gerechten uit de streek is met name de Italiaanse keuken een inspiratiebron. Als derde gang maken de Franse kazen iedere avond onderdeel uit van het menu.

U kunt aan het ontbijt aangeven of u die avond mee wilt eten. Ook kunt u op verzoek een lunchpakket meekrijgen. Afhankelijk van het seizoen en omstandigheden koken we 4 tot 6 avonden per week.

VogezenVogezen

Suggesties sneeuwwandelen

  • Sneeuwwandelen vanaf la Beuratte. Vanaf la Beuratte neemt u een geleidelijk stijgend pad naar de Col du Brabant. Van daar loopt u over de kam naar het imposante beeld van Notre Dame de la Paix. Vanaf dit schitterende uitzichtspunt neemt u de licht dalende route terug naar la Beuratte. Duur 4 uur, hoog­teverschil 330 m.
  • Sneeuwwandelen vanaf Col de Grosse Pierre. Deze route geeft een mooi uitzicht over La Bresse. De route maakt gedeeltelijk gebruik van de Trace Vosgienne, een parcours dat 's zomers wordt bereden door mountainbikers. De route leidt langs open stukken waardoor u veel vergezichten kunt bewonderen. Het is een aangenaam traject dat niet al te moeilijk is. 5 uur, 140 m↕
  • Sneeuwwandelen rondwandeling Grand Ventron. Vanuit la Beuratte klimt u naar Place du Bois op zo'n 1000 m. Daar neemt u een breed langzaam stijgend pad naar de Grand Ventron. Bij helder weer ziet u vanaf hier de besneeuwde toppen van de Alpen liggen. 6 uur, 800 m↕

VogezenFrankrijk

Sneeuw­arrangement

Accommodatie:
La Beuratte
Chambres d'hôtes
Petra van Dijk en Sandra Verdurmen
Cornimont, Frankrijk
Nederlands gesproken
Tel. Fr: +33 329 245 346
Website: www.labeuratte.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
600 km van Utrecht
500 km van Antwerpen
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Winterarrangement is alleen uitvoerbaar met eigen vervoer
Advertentie:

VogezenVogezen

Prijs sneeuwvakantie

Prijs 2018:
4 nachten / 5 dagen € 139
7 nachten / 8 dagen € 235
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, toegang loipes (€ 6 per dag), huur materiaal (vanaf € 8 per dag), instructie
Optioneel:
Avondmaaltijd € 22,50 p.p.
Lunchpakket € 7,50 p.p.
Kamer met ligbad toeslag € 5 p.n.
Huur sneeuwschoen € 7 p.d., €28 p.w.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar la Beuratte:
www.labeuratte.com