Frankrijk

Wandelen in de Haute-Loire Frankrijk zuid

Voor wandelaars en smulpapen, een oud vulkanisch landschap met overal de Loire, en een heerlijke bio/vegetarische keuken · Standplaats · Individueel · la Garnasette


Auvergne Auvergne

Voor wandelaars en smulpapen

Wij zijn een Nederlands echtpaar en wonen al jaren in de Auvergne. Dit is één van de mooiste en rustigste gebieden in Frankrijk, in het departement Haute-Loire, dichtbij de plaats Le Puy.

Wij wonen dichtbij het dorp Rosières op 750 m hoogte tegen de beboste hellingen van een plateau. Onze boerderij La Garnasette hebben we eigenhandig in de oorspronkelijke stijl gerestaureerd. Wij ontvangen gasten die de prachtige natuur, de zuivere lucht en het frisse bronwater weten te waarderen, en die zoeken naar rust en stilte.

Het voorjaar kenmerkt zich door een uitbundige bloemen­pracht, 's zomers is het door de hoogte nooit te warm, het najaar biedt een kleuren­schakering waar je stil van wordt, en in de winter kunt u hier langlaufen.

Het oude vulkanische landschap is gevarieerd: bossen, weiden, kratermeren, en overal de Loire die zich door de valleien slingert.

AuvergneAuvergne

Wandelen

De wandelaar vindt hier veel goed gemarkeerde tochten, de Petites Randonnées. Er starten ruim twintig wandeltochten meteen vanaf La Garnasette. We adviseren u graag over de zwaarte, en de route­beschrijvingen en kaarten krijgt u in bruikleen.

  • Wandeling Circuit de la Galoche: Het ravijn Corbouf wordt aangedaan, langs een oude spoorlijn, de Galoche, over een beekje, uitzicht op de gorges (=bronnen) van de Suisesse. Afstand 16 km, duur 5 uur, hoogte 668 - 910 m.
  • Wandeling Circuit des Hauts de Beaulieu: Op deze tocht twee kastelen, van Adiac en Mounès. Zeer bosrijk, de rots van Castaros en de Mont Gerbizon, prachtig panorama op de bergen van de Meygal, Pic de Lizieux en Mont Mézenc. 23 km, 6,5 uur, hoogte 557 - 869 m.
  • Wandeling Bois Noirs: Startpunt op 10 min. rijden. Langs de ruïnes van het kasteel st. Quentin uit 1090, prachtig uitzicht op de Loire, het kasteel van Lavoute Polignac. 12 km, 3,5 uur, hoogte 562 - 900 m.

AuvergneAuvergne

Vegetarisch la Garnasette

U kunt logeren in ruime kamers met eigen badkamer, of in een knusse zolderkamer met eigen wastafel en toilet. Ook is er een ingerichte, Tibetaanse yurt. Wij ontvangen maximaal 12 gasten tegelijk, zodat gastvrijheid, respectvolle ont­moeting­en en verfijnde gastronomie mogelijk blijven.

De verzorging van de inwendige mens is uitstekend. U krijgt een stevig ontbijt. U neemt een goed­gevuld lunch­pakket mee, en na uw wandeltocht volgt het hoogte­punt: een fantastisch vegetarisch diner van biologische kwaliteit, “haute cuisine”! Koken is de hobby van uw gastvrouw, en uw gastheer is een echte wijnkenner.

Voor menig vleeseter was het al een openbaring dat vegetarisch eten zo heerlijk, gevarieerd en verzorgd kan zijn. Ook met diëten (bv veganistisch en glutenvrij) kunt u bij ons terecht. Alle ingrediënten zijn verse streekproducten, zoveel mogelijk van biologische kwaliteit. We eten op de deel (die is geres­tau­reerd tot eetzaal) of op het terras.

AuvergneAuvergne

Wandelsuggesties

  • Wandeling Circuit du Grand Testavoyre: Startpunt ½ uur rijden. Er wordt a.h.w. om de Grand Testavoyre (hoogste top van het Massif du Meygal) heengetrokken. Het vulkanische gesteente, lava en graniet zijn goed zichtbaar bij de Mont Mounier, verder bosrijk. 17 km, 5 uur, hoogte 1040 - 1436 m.
  • Wandeling Circuit de la Madeleine: Startpunt 20 min. rijden. De Mont de la Madeleine, vulkanisch, enorm plateau vanwaar uitzicht over de keten van de Forez-Auvergne-Velay-Boutières. Verder een kleine grot, de Cave st. Régnier, waar rituelen voor de godin Isis zouden zijn uitgevoerd. Mooie gezichten op de Loire, prachtige natuurtocht. 14 km, 4,5 uur, hoogte 540 - 906 m.
  • Wandeling Circuit du Val d'Ance: Startpunt 25 min. rijden. Heel oud pre-Romaans gehuchtje Sarlanges (jaar 986), langs en over de rivier de Ance die ontspringt in de Puy-de-Dôme, diverse fonteinen en oude drinkbakken voor het vee, ook lavoirs, waar vrouwen soms nog de was doen. 17 km, 5 uur, hoogte 487 - 840 m.

AuvergneFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
La Garnasette
Rosières, Frankrijk
Tel. Fr: +33 471 574 096
Nederlands gesproken
Website: www.lagarnasette.net
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1100 km van Utrecht
950 km van Antwerpen
Station: Retournac
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

AuvergneAuvergne

Prijs wandelvakantie

Prijs:
7 nachten / 8 dagen
€ 420 kamer met toilet & wastafel
€ 475 kamer met privé badkamer
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen
€ 325 kamperen, € 370 caravan, € 465 yurt
De prijs is per persoon
In juli en augustus geldt bovenstaand tarief voor 6 nachten / 7 dagen: aankomst op zondag en vertrek op zaterdag
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd (ook bij kamperen), apéritief, wijn, thee en koffie
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar la Garnasette:
www.lagarnasette.net