Frankrijk

Wandelen in de Jura Frankrijk noord

Wandelen in het berggebied van de Jura waar loofbossen en uitzichten elkaar afwisselen, en met meertjes en veel watervallen · Standplaats · Individueel · le Niocraux


Jura Jura

De Petite Montagne

De Jura is een schitterend gebergte in Frankrijk, grenzend aan Zwitserland. De oude reuzen van dit middel­gebergte herbergen indrukwekkende uitzichten en diepe kloven, grotten, veel watervallen, meren en schilderachtige dorpen. De Jura is vooral bosrijk met een weelderige flora en fauna; een oase van rust en ruimte; een waar wandelparadijs.

Het gehucht Marangea ligt op 500 m hoogte in de Petite Montagne, midden in de natuur. Vlakbij is een groot meer. Ook in de achtertuin is het genieten met uitzicht op de bergen en bossen.

's Zomers is het droog en warm, maar zelden benauwd: de hoge ligging zorgt 's avonds voor een weldadige afkoeling. De lucht is er, ver verwijderd van industrie­gebieden, schoon en helder, wat o.a. resulteert in een indrukwekkende nachtelijke sterrenhemel.

JuraJura

Wandelen

Voor diegenen die niet op de eerste plaats prestatie­gericht lopen, maar die vooral willen genieten van de schitterende natuur tijdens het wandelen, is Le Niocraux het ideale adres.

De directe omgeving is bijzonder pittoresk en een oase van rust en ruimte. Vlakbij ligt het 35 kilometer lange Lac de Vouglans. De hoogte varieert van 350 m tot 750 m. Gemeenschappelijk in alle wandelingen zijn de schitterende loofbossen, afgewisseld met fraaie uit­zich­ten en mooie rotspartijen. Alle wandelingen bevatten wel een paar korte klimmetjes en afdalingen, maar zijn voor iedereen met een klein beetje oefening goed te doen. De meeste wandelingen beginnen en eindigen bij het huis. De wandelingen variëren van 12 tot 20 km.

Bijna het hele jaar kan er op individuele basis gewandeld worden met kaarten en duidelijke uitleg. De individuele wandelaar heeft de keuze uit een vijftiental wandelingen in de omgeving, waaronder ook wandelroutes waarvan u de track in uw gps kunt laden.

JuraJura

Le Niocraux

Het huis is royaal en comfortabel, gebouwd in 1900 en aangepast aan de eisen van deze tijd. Op de tweede verdieping zijn 4 kamers, voor 1 tot 4 personen, allen met eigen sanitair. Op de eerste verdieping zijn 2 kamers met gezamenlijk sanitair.

Het verblijf is op basis van volpension in een gîte met een goed basiscomfort en heerlijk eten. In een ruime eet-/ zitkamer ontbijten en lunchen we, terwijl we in de zomer vaak buiten op ons terras dineren. 's Avonds kunt u nog ge­zel­lig napraten op het terras, in de tuin of bij de open haard, eventueel met een lekker glaasje. In het huis worden ook schilder­cursussen gegeven.

JuraJura

Wandelsuggesties

  • Dag 1, zondag: Een korte wandeling in de buurt van het huis, langs waterval, rotsen, uitzichtpunt, 6 km.
  • Dag 2, de vallei van de stilte: Door een schitterende vallei die een intense ervaring van diepe stilte biedt, naar het Lac de Vouglans, 15 km.
  • Dag 3, Le Pierre Enon: Transfer naar het dorp Legna, waar we onze wandeling beginnen bij een gigantisch rotsblok uit de ijstijd. We wandelen langs 3 middel­eeuwse kappelletjes terug naar huis, 17 km.
  • Dag 4, Baume les Messieurs: Vervoer naar het dorp Crançot. Via een mooie boswandeling dalen we af naar een abdijcomplex. Langs de rivier naar de waterval, waarna we weer naar boven klauteren.
  • Dag 5, St. Christophe, Lac de Vouglans: Transfer naar het strand en vandaaruit omhoog door het bos met uitzichten op het meer, 10 km.
  • Dag 6, Villeneuve, Sarrogna, Montjouvent: Vanuit het huis maken we een boswandeling, afgewisseld met vergezichten en open terrein, 15 km.
  • Dag 7, zaterdag: Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar.

JuraFrankrijk

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Le Niocraux
Sarrogna, Frankrijk
Tel. Fr: +33 384 355 370
E-mail: niocraux@yahoo.fr
Nederlands gesproken
Website: www.jura-wandel-fietsvakantie.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
800 km van Utrecht
700 km van Antwerpen
Station: Lons le Saunier
Arrangement:
Individueel · standplaats
Geen honden
Periode: 15 april – 15 november
Advertentie:

JuraJura

Prijs wandelvakantie

Prijs:
6 nachten / 7 dagen € 310
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, 5 x avondmaaltijd, wandelkaart
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder diner op woensdag en zaterdag, heen- en terugreis, transfers (± € 25)
Optioneel:
Eénpersoons­kamer toeslag € 75

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar le Niocraux:
www.jura-wandel-fietsvakantie.com