Frankrijk

Wandelen Ardennen Frankrijk noord

In het hart van de Franse Ardennen wandelen in een heuvel­achtig gebied met golvende akkers, beuken­bossen en verstilde dorpen · Standplaats · Individueel · Travellers


Ardennen Ardennen

Hart van de Franse Ardennen

De heuvels van de Crêtes Pré-Ardennaises vormen het hart van de Franse Ardennen. Het is een onontdekt en onbekend stuk Frankrijk op slechts een paar uur rijden.

Het is een aantrekkelijk gebied om te wandelen. Je kunt hier genieten van de afwisseling van golvende akkers, kleine weggetjes, houtwallen, beukenbossen, en verstilde kleine dorpen. In de dorpen vind je prachtige kerken: de Églises Fortifié.

Je wandelt in een heuvelachtig gebied zonder dat het een zwaar gebied is. Het ene moment heb je fraaie vergezichten, op een andere plek is het landschap intiem.

ArdennenArdennen

Wandelen

We hebben hier 6 wandelingen uitgezet, bijna iedere wandeling kent 2 of meer afstanden. Sommige wandelingen starten direct vanuit de ferme auberge, en voor enkele andere wandelingen moet je een stukje met de auto.

Je komt op de wandelingen geregeld door fraaie dorpen. Ze zijn echter klein en hebben daarom meestal geen horeca (meer).

ArdennenArdennen

Ferme auberge

Je logeert in een Ferme Auberge, gelegen aan een rustig weggetje tussen 2 kleine dorpen. Er zijn 5 sfeervolle, vrij nieuwe kamers met douche en wc. Beneden is een kleine bar en 2 grote sfeervolle eetruimtes, waar vooral in het weekend ook Fransen uit de omgeving komen eten. Het oude waterrad van de voormalige watermolen kun je vanuit de eetzaal zien en 's avonds verlicht. Ook is de oude balkenconstructie nog grotedeels intact. Boven is voor gasten nog een zitruimte met een tv.

De ferme auberge heeft melk­koeien, kalveren, en kalkoenen. Rond huis scharrelen overdag tientallen kippen. Achter het huis kun je heerlijk zitten onder de walnotenboom of aan het kleine riviertje. De avonden en nachten zijn zeer stil en omdat er in de wijde omtrek geen huizen staan, kan het er aardedonker zijn. Er wordt slechts Frans gesproken.

ArdennenArdennen

Wandelsuggesties

  • Rondwandeling Clavy Warby. Kennismaking met het heuvelachtige gebied, 8 km of 15 km.
  • Rondwandeling Ferme Valcontent. Langs de kasteelachtige boerderij Ferme Valcontent die idyllisch in een dalletje ligt. Aan het eind kom je in het dorp Thin-le-Moutier, 18 km.
  • Rondwandeling Logny Bogny. Een wandeling grotendeels over stille asfaltweggetjes, ideaal als het nat is. Je passeert een aantal dorpen, 13 of 18 km.
  • Rondwandeling Vierge de Froidmont. Vanuit Thin-le-Moutier klim je naar de hoogvlakte met prachtige vergezichten. Later kom je in het Bois de Thin langs een soort bedevaartplek van de Vierge de Froidmont, 17 of 23 km.
  • Rondwandeling Marlemont. Het eerste deel van de wandeling is door open gebied, het tweede deel gaat door een boswachterij, 13 of 16 km.

ArdennenFrankrijk

Wandel­arrangement

Organisatie:
Travellers wandelvakanties
Lochem, Nederland
Tel. NL: 0573 256 607
Int.: +31 573 256 607
Website: www.travellers.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
325 km van Utrecht
200 km van Antwerpen
Eigen vervoer noodzakelijk
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Niet van 15 aug t/m 3 sept
Gps-tracks beschikbaar
Advertentie:

ArdennenArdennen

Prijs wandelvakantie

Prijs 2018:
3 nachten / 4 dagen € 185
4 nachten / 5 dagen € 240
5 nachten / 6 dagen € 290
6 nachten / 7 dagen € 335
7 nachten / 8 dagen € 385
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Overnachtingen, ontbijt, avond­maaltijd, route­beschrijving en -kaart.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, zoals heen- en terugreis
Toeslag:
Boekingskosten € 15 per party
Eenpersoons kamer € 15 p.n.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Travellers wandelvakanties:
www.travellers.nl