Scroll To Top
Wandelen in Frankrijk

Frankrijk Zuid trektochten

Wandelen van de ene overnachtings­plaats naar de volgende; op minstens de helft van het aantal nachten verblijft u telkens in een andere accom­modatie. De route is gepland, uw kamers zijn gereserveerd. (Of ga naar standplaats.)

Chartreuse

Chartreuse trektocht

Aan de rand van de Franse Alpen ligt het Parc de la Grande Chartreuse. Het contrast tussen de hoge rotswanden, ruime dalen, diep ingesleten kloven en lieflijke bergweiden, maakt deze streek erg aantrekkelijk voor een trektocht.

Frankrijk · Trektocht · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Chartreuse

Gebied

Deze trektocht voert u naar het zuidoosten van Frankrijk. Aan de rand van de Alpen, tussen Grenoble en Chambéry, ligt een klein maar indrukwekkend bergmassief: het Parc Naturel Régional de la Grande Chartreuse.

Wandelen

De tocht bestaat uit zes etappes, waarvan vier in de vorm van een ronde vanuit de accommodaties. U kunt op deze dagen natuurlijk ook een rustdag inlassen. Voor elk dagtraject kunt u kiezen uit een pittige en een makkelijke variant.

Accommodatie

U verblijft in een comfortabele chambres et table d'hôtes (B&B met restaurant).

Hannibal Reizen, Amsterdam
Rouergue

Rouergue trektocht

Een culinaire trektocht door het departement Aveyron. Over de hoogvlaktes, langs de rivier Aveyron en door middeleeuwse dorpen en stadjes als Villefranche-de-Rouergue en Najac. Verblijf in hotels en chambres d'hôtes.

Frankrijk · Trektocht · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Rouergue

Gebied

De Rouergue is een streek in het zuidelijke deel van het Massif Central. De ruige hoogvlakte ligt tussen de 300 en 500 meter hoogte. Het plateau wordt doorsneden door de rivier de Aveyron. In de diep ingesneden dalen en op de hellingen liggen karakteristieke stadjes.

Wandelen

De tocht begint in het dorp Monteils aan de oevers van de Aveyron. De etappes met een lengte van 13 tot 22 km voeren langs middeleeuwse plaatsjes als Caylus, St. Antonin Noble Val, Najac en Varen om daarna weer terug te keren in Monteils.

Accommodatie

We werken samen met meerdere kleinschalige accommodaties. In alle etappeplaatsen wordt u hartelijk ontvangen. Dit kan in een klein dorpshotel zijn of in een chambres d’hôtes.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Monts du Cantal

Monts du Cantal trektocht

Trektocht door het vulkaan­land­schap van het Parc Naturel Régional over goed begaan­bare en gemarkeerde paden. U wandelt in het Parc Naturel Régional op een hoogte van 800 tot 1800 m met begin en eind in le Clou.

Frankrijk · Trektocht · Individueel · Bergpension le Clou

Naar de accommodatie

Monts du Cantal

Gebied

De lavastromen van de Puy Mary zijn reeds drie miljoen jaren geleden gestopt. Erosie, gletsjers, regen en rivieren hebben alle tijd gekregen om de kammen, kloven en dalen rondom de huidige bergtoppen te vormen, zoals de Plomb du Cantal (1855 m).

Wandelen

De tocht gaat door de valleien, langs rivieren en beek­jes, door de keteldalen en over de groene berg­kammen en uitgestrekte hoogvlakten. U komt in mooie nog authentieke dorpen waarvan de huizen veelal zijn opgebouwd uit vulkaangesteente. U ervaart de enorme afmetingen van de vulkaan­kegels, de basalt­plateaus en de steile ravijnen.

Accommodatie

Hoog boven het dorp Thiézac ligt op 1100 m in een oase van rust en stilte ons bergpension le Clou. Het is in 1806 geheel van natuursteen gebouwd, en is een van de hoogst gelegen boerderijen.

Bergpension le Clou, Thiézac, Frankrijk
Scroll To Top