Scroll To Top
Wandelen in Frankrijk

Frankrijk Noord standplaats

U verblijft alle nachten in één of twee accommodaties en maakt vandaaruit naar wens dagwandelingen. (Of ga naar Frankrijk Zuid of naar trektochten.)

Ardennen

Ardennen wandelen

In het hart van de Franse Ardennen wandel je in een heuvel­achtig gebied met golvende akkers, beuken­bossen en verstilde dorpen. Je logeert in een sfeervolle Ferme Auberge met prima keuken.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Travellers wandelreizen

Naar de reisorganisatie

Ardennen

Gebied

De heuvels van de Crêtes Pré-Ardennaises vormen het hart van de Franse Ardennen. Het is een onontdekt en onbekend stuk Frankrijk op slechts een paar uur rijden.

Wandelen

We hebben hier zes wandelingen uitgezet. Sommige wandelingen starten direct vanuit de ferme auberge, en voor enkele andere wandelingen moet je een stukje met de auto.

Accommodatie

Je logeert in een Ferme Auberge, gelegen aan een rustig weggetje tussen twee kleine dorpen. Er zijn vijf sfeervolle, vrij nieuwe kamers. Beneden is een kleine bar en twee sfeervolle eetruimtes, waar vooral in het weekend ook Fransen uit de omgeving komen eten.

Travellers wandelreizen, Lochem
Ardennen Ardennen

Ardennen wandelen

In het hart van de Franse Ardennen wandelen in een heuvel­achtig gebied met golvende akkers, beuken­bossen en verstilde dorpen

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Travellers

Meer info

Jura Jura

Jura wandelen

Wandelen in het berggebied van de Jura waar loofbossen en uitzichten elkaar afwisselen, en met meertjes en veel watervallen

Frankrijk · Standplaats · Individueel · le Niocraux

Meer info

Morvan Morvan

Morvan wandelen

Wandelen in het coulissen-landschap van natuurpark de Morvan waar bos en weides worden afgewisseld met meertjes en beken

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Sur Yonne

Meer info

Elzas

Elzas wandelen

Vanuit het vlakke Rijndal met de wijngaarden van de Elzas rijst het middelgebergte van de Vogezen op. Pittige wandelingen langs de crȇte van de Vogezen en door de uitlopers naar de Elzas. Verblijf in een zeer gastvrij hotel.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Elzas

Gebied

De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk. De Rijn vormt de natuurlijke grens met Duitsland. In het verleden is de streek vele malen het toneel van zware strijd geweest tussen Duitsers en Fransen.

Wandelen

De tochten voeren door heuvelachtig terrein tussen de 300 en 1300 m. De wandelingen door de uitlopers van de Vogezen naar de wijndorpen in het Rijndal zijn wat makkelijker dan die in de Vogezen zelf.

Accommodatie

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in het charmante Hotel Villa Rosa aan de rand van het bergdorp Les Trois Epis.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Elzas Elzas

Elzas wandelen

Het Parc Naturel des Ballons d'Alsaceis is soms glooiend, dan weer berg­achtig. Loofbossen, weide­gebieden en berg­dorpen wisselen elkaar af

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Meer info

Normandië

Normandië wandelen

Wandelen in 'la Suisse Normande', een verrassend heuvelachtig landschap waar de rivier de Orne het Massif Armoricain heeft gevormd met valleien en rotsachtige hellingen. Meanderende rivieren, gehuchten en pittoreske dorpen.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Normandië

Gebied

De regio Basse Normandie ligt in het noordwesten van Frankrijk en is vooral bekend om de invasiestranden. Ook de kaas uit het dorp Camembert en de uit appels gedestilleerde sterke drank Calvados genieten grote bekendheid.

Wandelen

De heuvels, meanderende rivieren, boeren­gehuchten en pittoreske dorpen vormen het decor voor deze wandelvakantie. Het is geen toeristisch overlopen gebied, dus u kunt er in alle rust de mooiste plekjes ontdekken en genieten van weidse vergezichten.

Accommodatie

Clécy is uw verblijfplaats tijdens deze wandelvakantie. Het dorp heeft ruim duizend inwoners en noemt zich de hoofdstad van La Suisse Normande. Het ligt vlak boven de rivier de Orne.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Normandië Normandië

Normandië wandelen

Een verrassend heuvel­achtige land­schap waar de rivier de Orne het Massif Armoricain heeft gevormd met valleien en rots­achtige hellingen

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Meer info

Bretagne Bretagne

Bretagne wandelen

Zilte zeelucht en groene heuvels, het mysterieuze Bretagne waar de maritieme cultuur nauw verweven is met het Bretonse leven

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Cheval Rouge

Meer info

Vogezen Vogezen

Vogezen wandelen

Gemarkeerde wandelingen door de lage Vogezen en door de uitlopers van het Parc Regional de Ballons d'Alsace

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Villa Moncoeur

Meer info

Morvan

Morvan wandelen

Wandelen in het heuvelland van de Morvan in het hart van de Bourgogne met bossen en weiden, gescheiden door kronkelige weggetjes en woeste stroompjes. De wandelroutes variëren van 5 tot 17 km.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Ambiance Morvan

Naar de accommodatie

Morvan

Gebied

De Morvan is een prachtig uitgestrekt natuur­gebied in het hart van de Bourgogne. De Bourgogne is in ieder jaargetijde aantrekkelijk door een zacht landklimaat. Ouroux-en-Morvan is een vriendelijk en levendig puur Frans dorp midden in de bosrijke natuur van de Morvan.

Wandelen

Wij hebben voor u een wandel­arrangement samen­gesteld met een variatie aan wandelingen. U maakt gebruik van duidelijk omschreven wandelroutes die variëren van 5 tot 17 km.

Accommodatie

Ambiance Morvan ligt in het dorp Ouroux-en-Morvan en onderscheidt zich door het familiale karakter en ontspannen sfeer. Wij beschikken over sfeervolle kamers met eigen sanitair en twee comfortabele gîtes.

Ambiance Morvan, Ouroux-en-Morvan, Frankrijk
Morvan Morvan

Morvan wandelen

Wandelen in het heuvelland van de Morvan met bossen en weiden, gescheiden door kronkelige weggetjes en woeste stroompjes

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Ambiance Morvan

Meer info

Vogezen Vogezen

Vogezen wandelen

Wandelen in de Vogezen vanuit uw B&B over afwisselende paden door bossen en gehuchten, langs meren en vele bergtoppen

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Goutte à Goutte

Meer info

Scroll To Top