Scroll To Top
Wandelen in Frankrijk

Frankrijk Noord standplaats

U verblijft alle nachten in één of twee accommodaties en maakt vandaaruit naar wens dagwandelingen. (Of ga naar Frankrijk Zuid of naar trektochten.)

Ardennen

Ardennen wandelen

In het hart van de Franse Ardennen wandel je in een heuvel­achtig gebied met golvende akkers, beuken­bossen en verstilde dorpen. Je logeert in een sfeervolle Ferme Auberge met prima keuken.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Travellers wandelreizen

Naar de reisorganisatie

Ardennen

Gebied

De heuvels van de Crêtes Pré-Ardennaises vormen het hart van de Franse Ardennen. Het is een onontdekt en onbekend stuk Frankrijk op slechts een paar uur rijden.

Wandelen

We hebben hier zes wandelingen uitgezet. Sommige wandelingen starten direct vanuit de ferme auberge, en voor enkele andere wandelingen moet je een stukje met de auto.

Accommodatie

Je logeert in een Ferme Auberge, gelegen aan een rustig weggetje tussen twee kleine dorpen. Er zijn vijf sfeervolle, vrij nieuwe kamers. Beneden is een kleine bar en twee sfeervolle eetruimtes, waar vooral in het weekend ook Fransen uit de omgeving komen eten.

Travellers wandelreizen, Den Haag
Jura

Jura wandelen

Ontspannen wandelen in de prachtige natuur van de nog onontdekte Franse Jura en daarna verwend worden met heerlijke, culinaire en gezonde maaltijden. Kleinschalig pension. Wandelroutes op maat met u samengesteld.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · le Niocraux

Naar de accommodatie

Jura

Gebied

De Jura is een schitterend gebergte in Frankrijk, grenzend aan Zwitserland. De oude reuzen van dit middel­gebergte herbergen indrukwekkende uitzichten en diepe kloven, grotten, veel watervallen, meren en schilder­achtige dorpen. De Jura is vooral bosrijk met een weelderige flora en fauna, een waar wandelparadijs.

Wandelen

De Petite Montagne is voor iedereen heerlijk lopen, er zit een prettig reliëf in het terrein zonder dat het extreem is. De meeste wandelingen zijn 3 tot 4 uur, maar korter of langer kan ook.

Accommodatie

Het huis is royaal en comfortabel, gebouwd in 1900 en aangepast aan de eisen van deze tijd.

le Niocraux, Sarrogna, Frankrijk
Elzas

Elzas wandelen

Vanuit het vlakke Rijndal met de wijngaarden van de Elzas rijst het middelgebergte van de Vogezen op. Pittige wandelingen langs de crȇte van de Vogezen en door de uitlopers naar de Elzas. Verblijf in een zeer gastvrij hotel.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Elzas

Gebied

De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk. De Rijn vormt de natuurlijke grens met Duitsland. In het verleden is de streek vele malen het toneel van zware strijd geweest tussen Duitsers en Fransen.

Wandelen

De tochten voeren door heuvelachtig terrein tussen de 300 en 1300 m. De wandelingen door de uitlopers van de Vogezen naar de wijndorpen in het Rijndal zijn wat makkelijker dan die in de Vogezen zelf.

Accommodatie

U verblijft tijdens deze wandelvakantie in het charmante Hotel Villa Rosa aan de rand van het bergdorp Les Trois Epis.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Normandië

Normandië wandelen

Wandelen in 'la Suisse Normande', een verrassend heuvelachtig landschap waar de rivier de Orne het Massif Armoricain heeft gevormd met valleien en rotsachtige hellingen. Meanderende rivieren, gehuchten en pittoreske dorpen.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Normandië

Gebied

De regio Basse Normandie ligt in het noordwesten van Frankrijk en is vooral bekend om de invasiestranden. Ook de kaas uit het dorp Camembert en de uit appels gedestilleerde sterke drank Calvados genieten grote bekendheid.

Wandelen

De heuvels, meanderende rivieren, boeren­gehuchten en pittoreske dorpen vormen het decor voor deze wandelvakantie. Het is geen toeristisch overlopen gebied, dus u kunt er in alle rust de mooiste plekjes ontdekken en genieten van weidse vergezichten.

Accommodatie

Clécy is uw verblijfplaats tijdens deze wandelvakantie. Het dorp heeft ruim duizend inwoners en noemt zich de hoofdstad van La Suisse Normande. Het ligt vlak boven de rivier de Orne.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Bretagne

Bretagne wandelen

Zilte zeelucht en groene heuvels, het mysterieuze Bretagne waar de maritieme cultuur nauw verweven is met het Bretonse leven.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Cheval Rouge

Naar de accommodatie

Bretagne

Gebied

Geniet van het mysterieuze Bretagne, eens een toevluchtsoord voor wijze druïden en avonturiers. In Bretagne ben je nooit ver van de zee, bij het geringste zuchtje wind ruik je de zilte zeelucht. De rotspartijen aan de kust zijn gevormd door wind en zee. We kunnen wel zeggen dat ze de meest pittoreske en prachtigste rotsen in Bretagne zijn. Het binnenland heeft de charmes van een groen en heuvelachtig gebied, met de vele bossen en rivieren.

Wandelen

De GR34 loopt langs de Bretonse kust. Eén lang wandelpad, klimmend over de roze rotsen en afdalend naar de witte stranden. Je wandelt door bossen met cipressen en langs vogelbroedreservaten (Ile Grande, Les Sept iles). Maar doe je liever een rondwandeling in het binnen­land dan hebben we daar de kaarten voor. Er zijn talloze mogelijkheden voor rondwandelingen van 3 tot 6 uur door bossen of langs historische plaatsjes. Alle informatie hierover is aanwezig.

Accommodatie

Op het terrein vindt u verschillende terrasjes. Zo kunt u in de boomgaard heerlijk wegdromen met een boek, onder de oude eik een drankje nuttigen, of van ervaring wisselen met uw buurman tijdens het kampvuur en avondmaal. In de voormalige ciderschuur hebben we vier kamers gerealiseerd, ieder met badkamer en apart toilet. 's Avonds kunt u voor het diner in de eetkeuken aan de table d'hôtes aanschuiven.

Cheval Rouge, Prat, Frankrijk
Morvan

Morvan wandelen

Wandelen in het heuvelland van de Morvan in het hart van de Bourgogne met bossen en weiden, gescheiden door kronkelige weggetjes en woeste stroompjes. De wandelroutes variëren van 5 tot 17 km.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Ambiance Morvan

Naar de accommodatie

Morvan

Gebied

De Morvan is een prachtig uitgestrekt natuur­gebied in het hart van de Bourgogne. De Bourgogne is in ieder jaargetijde aantrekkelijk door een zacht landklimaat. Ouroux-en-Morvan is een vriendelijk en levendig puur Frans dorp midden in de bosrijke natuur van de Morvan.

Wandelen

Wij hebben voor u een wandel­arrangement samen­gesteld met een variatie aan wandelingen. U maakt gebruik van duidelijk omschreven wandelroutes die variëren van 5 tot 17 km.

Accommodatie

Ambiance Morvan ligt in het dorp Ouroux-en-Morvan en onderscheidt zich door het familiale karakter en ontspannen sfeer. Wij beschikken over sfeervolle kamers met eigen sanitair en twee comfortabele gîtes.

Ambiance Morvan, Ouroux-en-Morvan, Frankrijk
Vogezen

Vogezen wandelen

Wandelen in de Vogezen vanuit uw B&B over afwisselende paden door bossen en gehuchten, langs meren en vele bergtoppen. De tochten zijn voor beginners, gemiddelde wandelaars en de echte bikkels.

Frankrijk · Standplaats · Individueel · Goutte à Goutte

Naar de accommodatie

Vogezen

Gebied

Wandelvakantie in de Vogezen. Vanuit ons wandelpension in Cornimont wandelt u het natuurpark van de Vogezen in. Gemarkeerde paden, afwisselend door bossen, langs meren, over heuvels en bergtoppen. Daarbij genietend van de mooie natuur en de vele vergezichten. Het hele jaar kunt u in de Vogezen wandelen, in de winter ook met sneeuwschoenen.

Wandelen

De Vogezen is een prachtig en afwisselend gebied voor wandelen. Voor uw wandelvakantie in de Vogezen hebben we een vierdaags wandel­arrangement. Geheel verzorgd genieten van uw wandelingen. We bieden ruim zestig wandel­routes om de veelzijdige Vogezen te ontdekken. Keuze genoeg voor iedere wandelaar.

Accommodatie

B&B Goutte à Goutte in de Vogezen is rustig gelegen op 740 m hoogte. De B&B is sfeervol ingericht en heeft vier kamers, een heerlijk terras, een tuin met vele zitjes en een hottub. Verblijf is mogelijk o.b.v. logies-ontbijt, half pension of een van onze arrangementen.

B&B Goutte à Goutte, Cornimont, Frankrijk
Scroll To Top