Engeland

Wandelen in Yorkshire Dales Engeland

Wandelen in het land van James Herriott door een ruig en ongerept heuvelland vanuit de plaatsen Settle en Hawes · Combi-standplaats · Individueel · Hannibal


Yorkshire Yorkshire

Ruig en ongerept

Het nationale park Yorkshire Dales ligt ten oosten van de waterscheiding van het Penninisch gebergte, de bergachtige ruggengraat van Engeland en zo’n tachtig kilometer ten noorden van Leeds. Deze regio staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

De streek bestaat uit vier grote en talloze kleinere dalen (dales), die omringd worden door heuvels met rotsige hellingen. Het brede Wensleydale, dat dwars door het gebied loopt, staat bekend om de kastelen, watervallen en de kaas uit het dorpje Gayle. Het smalle Swaledale in het noorden wordt omzoomd door steile hellingen. In het diepe, grillig gevormde Wharfedale, in het hart van de Yorkshire Dales, liggen veel pittoreske dorpen. In het westen strekt zich het Ribblesdale uit, een glooiend landschap met kalksteenkloven en hoog oprijzende toppen.

U verkent een ruig landschap met majestueuze heuveltoppen, steile en glooiende hellingen, hooggelegen heidevelden, groene dalen met een wirwar van stenen stapelmuurtjes en robuuste boerderijen en schuren. Overal grazen schapen, onverstoorbaar.

YorkshireYorkshire

Wandelen

Herinnert u zich de Britse televisieserie, waarin het wel en wee van veearts James Herriott werd gevolgd? De opnamen voor deze serie werden onder andere in Hawes gemaakt, een dorp in het Wensleydale. De wandelingen voeren u door dit Wensleydale, maar ook door het Ribblesdale en Dentdale.

  • Dag 1: Aankomst in Settle
  • Dag 2: Rondwandeling vanuit Settle, 17½ km, ↑500 m, 4½ uur.
  • Dag 3: Rondwandeling vanuit Settle naar Feizor, 15 km, ↑450m of ↑800 m.
  • Dag 4: Wandeling van Horton-in-Ribblesdale terug naar Settle, 17½ km, ↑500, 4¾ uur.
  • Dag 5: U reist per trein en bus of met uw auto naar Hawes. Rondwandeling vanuit Hawes naar het Ray Dale, 3¼ of 4¾ uur.
  • Dag 6: Wandeling van Garsdale Station terug naar Hawes, 5¼ uur.
  • Dag 7: Wandeling van Hawes naar Askrigg en Bainbridge, 12 km, ↑400 m, 3¼ uur.
  • Dag 8: Vertrek na het ontbijt

Accommodatie

Twee oer-Engelse dorpen zijn het uitgangspunt van de wandelingen. In de marktplaats Settle, met haar vele pubs en restaurants, verblijft u in het gastvrije King William the Fourth Guest House. Jackie en Chris zullen u hartelijk ontvangen.

In Hawes verblijft u in het Fair View Guest House. Hawes is eveneens a very pleasant village met restaurants en terrasjes, een genoeglijke plek om een aantal dagen door te brengen. Ook Barbara en Gordon verwelkomen u like friends in hun cozy B&B. Als een of beide accommodaties volgeboekt zijn wijken we uit naar een vergelijkbare B&B.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · combi-standplaats
Periode: april t/m oktober
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
Yorkshire Dales