Engeland

Trektocht Wight Coastal Path Engeland

Trektocht over het kustpad rondom het eiland Wight, met soms een stukje binnenland. Over kliffen, promenades en langs badplaatsen · Trektocht · Individueel · WandelVakantie


Wight Coastal Path Wight Coastal Path

Wandelen op een eiland

Een eiland dat voor meer dan de helft bestaat uit een Area of Outstanding Natural Beauty, bijna 45 km beschermde kust, en een overvloed aan zon. Dit maakt het Isle of Wight een aantrekkelijke en gastvrije bestemming. Voeg hierbij 110 km kustpad en je hebt een paradijs voor wandelaars.

De wandeling begint en eindigt in de plaats Ryde en volgt de kustlijn tegen de wijzers van de klok in. U wandelt door ongerept landschap, rust op het strand van Sandown, Shanklin of Ventnor, dwaalt door knusse stadjes als Cowes en Yarmouth. Onderweg komt u over de grote open vlakte Tennyson Down en kunt u zich verwonderen over de schoonheid van het estuarium in het noorden en de in zee aflopende heuvels in het zuiden.

Isle of Wight Coastal Path is grotendeels gemarkeerd. Het voert over kliffen van kalk en zandsteen, door populaire badplaatsen en langs rustige baaien. wandel­dagen van 3¾ uur tot 6½ uur met tot 350 m hoogte­verschil per dag (hoogste punt is 165 m).
 

Wight Coastal PathWight Coastal Path

Wandeltrektocht

  • Dag 1: Aankomst Ryde.
  • Dag 2: Wandelen naar Cowes. Een dag voornamelijk door het binnenland. Een ommetje brengt u bij Osborne House & Garden, ooit Queen Victoria's vakantiehuis. 13 of 19 km.
  • Dag 3: Wandelen naar Yarmouth. Over het klifpad en ook door het binnenland om de vogelrijke riviermonding heen. 23½ of 27½ km.
  • Dag 4: Wandelen naar Freshwater Bay. Over de witte kliffen naar het uitzichtpunt over de Needles, en door over Tennyson Down langs het Monument met rondom uitzicht. 15½ km.
  • Dag 5: Wandelen naar Chale. Langs het strand en de kust met enkele kleinere baaien. 18 km.
  • Dag 6: Wandelen naar Sandown. Verder over het klifpad met prachtig uitzicht over de zee. 19½ km.
  • Dag 7: Wandelen naar Ryde. Om de grote zeilhaven van Bembridge naar Ryde. 21½ km.
  • Dag 8: Vertrek Ryde

Wight Coastal PathWight Coastal Path

B&B's en guesthouses

U overnacht in een B&B, Inn (herberg) of hotel met alle nachten een eigen badkamer (bij uitzondering op de gang, meestal op de kamer zelf). Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is.

Meestal kunt u in de buurt van uw accommodatie naar een pub of restaurant om 's avonds een maaltijd te bestellen; soms kunt u in uw accommodatie zelf een maaltijd bestellen.

Organisatie:
WandelVakantie
Rotterdam, Nederland
Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement:
Individueel · trektocht
Periode: maart t/m oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar WandelVakantie:
Isle of Wight