Engeland

Trektocht Hadrian's Wall Engeland

Trektocht door een heuvel­landschap langs de lijn van Hadrians Wall, een vestingwerk uit de tweede eeuw van de Romeinen · Trektocht · Individueel · WandelVakantie


Hadrian's Wall Hadrian's Wall

Wandelen langs Unesco erfgoed

De Hadrian's Wall is een gemarkeerde National Trail van 140 km in Noordoost-Engeland. Wandeldagen van 3¼ uur tot 6½ uur met hoogte­verschillen tot 300 m.

De route loopt van oost naar west, van Wallsend bij Newcastle upon Tyne via Carlisle naar Bowness. Het gaat door de landbouwgronden van het Tynedale en het heuvel­land van de moors – gedomineerd door de steilte van Whin Sill. Vervolgens daalt het geleidelijk af door de weilanden van Cumbria en eindigt in de kwelders van de Solway Estuary.

Indien gewenst kunt u de route ook tegensteld lopen, van Bowness naar Newcastle.

Hadrian's Wall vormde in de tweede eeuw de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. De stenen versterking lag over de gehele breedte van Groot-Brittannië om de invallen van de Picten vanuit Schotland te voorkomen. Daarnaast diende het als symbool van de Romeinse macht, zowel in Britannia als in Rome.

Van de muur zelf is nu maar weinig over; de meeste stenen zijn in de eeuwen hergebruikt voor gebouwen in de buurt. Maar in het middengedelte zijn nog waardevolle delen te zien.

Hadrian's WallHadrian's Wall

Trektocht Hadrian's Wall

  • Dag 1: Aankomst Newcastle
  • Dag 2: Wandelen van Wallsend naar Heddon-on-the-wall, 25 km. Door Newcaste langs de oever van de River Tyne.
  • Dag 3: Wandelen naar Wall/Chollerford, 24 km.
  • Dag 4: Wandelen naar Once Brewed, 21½ km. Een dag van superlatieven: Housesteads – het best bewaarde fort op de muur, het mooiste uitzicht, en de best bewaarde delen van de muur.
  • Dag 5: Wandelen naar Gilsland, 13½ km. Een inspannende etappe over Winshields Crags.
  • Dag 6: Wandelen naar Brampton, 13 km. Aangename wandeling door kleurrijke velden en deels langs de Muur.
  • Dag 7: Wandelen naar Carlisle, 19 km.
  • Dag 8: Wandelen naar Bowness-on-Solway, 23 km. Over een rustig weggetje door een Area of Outstanding Natural Beauty (AONB).
  • Dag 9: Vertrek Bowness-on-Solway

Hadrian's WallHadrian's Wall

B&B's en guesthouses

U overnacht in een B&B, Inn (herberg) of hotel met alle nachten een eigen badkamer (bij uitzondering op de gang, meestal op de kamer zelf). Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is.

Meestal kunt u in de buurt van uw accommodatie naar een pub of restaurant om 's avonds een maaltijd te bestellen; soms kunt u in uw accommodatie zelf een maaltijd bestellen.

Organisatie:
WandelVakantie
Rotterdam, Nederland
Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement:
Individueel · trektocht
Periode: maart t/m oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar WandelVakantie:
Hadrian's Wall Path