Engeland

Trektocht Cornwall west Engeland

Trektocht over het kustpad bij Land's End, van Newlyn via Mousehole door een gebied met voormalige tinmijnen naar de badplaats St. Ives · Trektocht · Individueel · WandelVakantie


Cornwall west Cornwall west

Wandelen rondom Land's End

Deze wandeltocht verkent het schiereiland Land's End of Penwith, een Area of Outstanding Natural Beauty in de meest westelijke punt van het Engels vasteland.

Het gebied is een schatkamer van prehistorische en industriële archeologie, en veel daarvan ligt dichtbij deze wandelroute. De wandeling begint bij het vissersdorp Mousehole en eindigt in St. Ives, waarvan het oude centrum terecht populair is bij kunstenaars. Het stadje St. Just was ooit een centrum van de tin-mijnbouw-industrie.

Waarom wandelvakantie Cornwall west?

 • Land's End, Engelands meest westelijke puntje
 • Onophoudelijke breken van golven op de kliffen
 • Openluchttheater met uitzicht op het strand
 • Voormalige tinmijnen op de kliffen bij Botallack
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Cornwall westCornwall west

Wandeltrektocht

Het Cornwall Coast Path maakt deel uit van het South West Coast Path. Dit is een goed gemarkeerde national trail van meer dan duizend kilometer dat de kustlijn volgt.

U volgt de route in de richting van de wijzers van de klok mee. De route voert over smalle paden door ruig terrein met veel korte steile klimmetjes en afdalingen. Ook al komt het hoogste punt niet boven de 250 m, door de vele kleine hoog­teverschillen kan het te overbruggen hoog­teverschil per dag oplopen tot 700 m.

Deze wandelreis laat u ook kennismaken met mooie delen in het binnenland. De paden in het binnenland (dag 4 en 5) zijn minder inspannend dan de kustpaden, en omdat de markering hier anders is zal u hier meer op de route­beschrijving moeten letten.

Cornwall westCornwall west

Accommodatie

U overnacht in B&B's, guesthouses en herbergen op basis van bed and breakfast.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden van de Bank Holidays zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt.

Meestal kunt u in de buurt van uw accommodatie naar een pub of restaurant om 's avonds een maaltijd te bestellen; soms kunt u in uw accommodatie zelf een maaltijd bestellen.

Cornwall westCornwall west

Wandelprogramma

 • Dag 1: Aankomst Newlyn .
 • Dag 2: Wandelen via Mousehole naar Porthcurno/Treen, 16 km. Langs het Minack Theatre – een openluchttheater op de kliffen van Porthcurno. Iets van de route ligt Merry Maidens' Stone Circle, de best bewaarde in Cornwall.
 • Dag 3: Wandelen naar St. Just, 19 km. Over het kustpad naar Land's End, een toeristencentrum.
 • Dag 4: Eigen keuze. Optioneel een rond­wandeling naar de voormalige tin-mijnstreek op de kliffen met een bezoek aan Levant Engine House of Geevor Tin Mine Museum.
 • Dag 5: Wandelen naar Zennor, 17 of 20 km. Keuze uit het kustpad of een landroute langs twee steencircels.
 • Dag 6: Wandelen naar St. Ives, 11 of 14 km
 • Dag 7: Eigen keuze. St. Ives is een aantrekkelijke badplaats, met grillige smalle straten en een actieve vissershaven.
 • Dag 8: Vertrek St. Ives

Cornwall westCornwall west

Wandel­arrangement

Organisatie:
WandelVakantie
Rotterdam, Nederland
Website: www.wandelvakanties.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
950 km van Utrecht
825 km van Antwerpen
Vliegveld: Bristol Airport
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Newlyn, eind St Ives
Periode: april t/m oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Cornwall westCornwall west

Prijs wandelvakantie

Prijs 2019:
7 nachten / 8 dagen ± € 783
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten. Per party Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar WandelVakantie:
Cornwall Land's End