Engeland

Trektocht Mount's Bay Engeland

Wandel­trektocht langs St Michaels Mount, door vissers­dorpen en over de kliffen van het Cornwall Coast Path · Trektocht · Individueel · WandelVakantie


Cornwall Cornwall

Mount's Bay & Lizard Point

Deze wandeling volgt van Penzance eerst Mount's Bay – het decor van St Michaels Mount. Na de vissersdorpen Porthleven en Mullion komt u langs Kynance Cove en over de kliffen van de Lizard. Via Cadgwith, Coverack en Helford komt u aan in het stadje Falmouth.

De wandeltocht begint relatief eenvoudig. Bij Marazion kunt u genieten van het beste zicht op St Michael's Mount, een eiland dat bij eb over een dam te bereiken is (en bij vloed per motor­bootje). Uw wandeling over het kustpad komt langs Perranuthnoe, het zand­strand van Praa Sands, het vissersdorp Porthleven en over de zandbank Loe Bar. Het traject van Porthleven via the Lizard naar Coverack is een Area of Outstanding Natural Beauty (AOBN) met prachtige uitzichten vanaf de rotsen.

Het schiereiland Lizard is de meest zuidelijke punt van het Engeland. Langs de vuurtoren bij het dorp Lizard over ruige kliffen en langs kleine baaien. Tenslotte door een landschap met bos en velden om uiteindelijk een pontje te nemen (vaart van Pasen t/m okotber) om de Gillan Creek over te steken. Dan nogmaals een pont om de River Helford met zijn vele inhammen over te varen om aan te komen in de stad Falmouth.

CornwallCornwall

Wandeltrektocht

Het South West Coast Path (SWCP) is een duizend kilometer lange National Trail die begint in Somerset, loopt door de graafschappen Devon en Cornwall en eindigt in Dorset. Deze gemarkeerde wandelreis van 100 km is onderdeel van het SWCP en gaat langs de zuid­kust van Cornwall. De wandelvakantie van acht dagen heeft zes wandel­dagen waarop u naar een volgende overnachtings­plaats loopt.

Sommige veerbootjes varen niet een uur voor en een uur na laag water, u kunt dan niet anders doen dan wachten.

  • Dag 1: Aankomst Penzance
  • Dag 2: Wandelen naar Praa Sands, 15½ km
  • Dag 3: Wandelen naar Mullion, 18½ km
  • Dag 4: Wandelen naar The Lizard, 12½ km
  • Dag 5: Wandelen naar Coverack, 17 km
  • Dag 6: Wandelen naar Helford, 21 km
  • Dag 7: Wandelen naar Falmouth, 16 km
  • Dag 8: Vertrek Falmouth

Accommodaties

U overnacht in B&B's, guesthouses en herbergen op basis van bed and breakfast. In de meeste accommodaties heeft u een eigen badkamer (soms op de gang, meestal op de kamer zelf); de andere nachten heeft u een gedeelde badkamer.

Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschik­baarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. In Praa Sands en Helford is geen accommodatie, u overnacht hier in de omgeving.

Organisatie:
WandelVakantie
Rotterdam, Nederland
Website: www.wandelvakanties.com
Arrangement:
Individueel · trektocht
Periode: april t/m oktober, maar niet in augustus
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar WandelVakantie:
Cornwall Mount's Bay