Engeland

Wandelen Peak District Engeland

Wandelen in het Peak District vanuit Buxton en Hathersage. Bloemrijke dalen, groene velden en ruige moors · Combi-standplaats · Individueel · WandelVakantie


Peak District Peak District

Wandelen vanuit twee locaties

Het Peak District is een gebied met pittoreske stadjes en dorpen, historische kerken, grote huizen, ruige met turf bedekte moors en weelderig begroeide dalen.

Topografisch wordt het Peak District opgesplitst in twee gebieden. De White Peak in het zuiden heeft een vriendelijke landschap met kalkstenen grotten en groene bloemrijke dalen, terwijl de Dark Peak (de naam komt van de donkere kleur van het veen) in het noorden een ruiger landschap heeft van zandsteen met rotsrichels en steile hellingen. Op deze wandelvakantie kunt u genieten van het beste van beide gebieden.

U overnacht in twee plaatsen waaruit u dagwandelingen maakt. Uw bagage wordt nagebracht als u naar de tweede plaats wandelt

Kenmerken wandelvakantie Peak District:

 • National Park
 • White Peak: bloemrijke dalen & groene velden
 • Dark Peak: ruige heidevelden en rotsrichels
 • Niet gemarkeerde dagwandelingen
 • Bagagevervoer tussen de accommodaties

Peak DistrictPeak District

Wandelen

Drie nachten verblijft u in Buxton, U maakt hier wandelingen in de omgeving zoals door de Goyt Valley en vanuit het dorp Tideswell. Een wandeling begint bij Chatsworth House, het landgoed van de hertog en hertogin van Devonshire; een bezoek aan dit cultureel en historisch erfgoed is aan te raden. Chatsworth House was een van de inspiraties voor Jane Austen bij het schrijven van Pride and Prejudice.

Ook in Hathersage verblijft u drie nachten. Dit welvarende dorp is een populair centrum voor wandelaars. Aan de oostzijde is het omgeven door Stanage Edge, een wand van zandsteen met rotsrichels. Een korte treinrit brengt u naar Edale voor de wandeling Great Ridge met misschien wel het mooiste uitzicht van het Peak District.

U wandelt voornamelijk over goed onderhouden paden, afgewisseld met enkele stukken over rustige weggetjes. Soms loopt u over een vlakke weg dicht langs het meer, soms klimt u hoog in de heuvels. De route is niet gemarkeerd, u loopt op route­beschrijving en wandel­kaartjes. Per dag wandelt u 15 tot 22 km, met hoogte­verschillen tot 300 m. De Peak District is een ideale kennismaking met het wandelen in Engeland!

Peak DistrictPeak District

B&B's en guesthouses

U overnacht in een B&B, Inn (herberg) of hotel met alle nachten een eigen badkamer (bij uitzondering op de gang, meestal op de kamer zelf). Het reserveren van kamers is altijd maatwerk. Per overnachtings­plaats gebruiken we waar mogelijk meerdere accommo­daties; afhankelijk van de beschikbaarheid kan de dagafstand licht wijzigen. Maar soms is er geen alternatief en zijn we afhankelijk of die ene accommo­datie beschikbaar is. Vooral tijdens de lange vrije weekenden van de Bank Holidays zijn veel accommo­daties al maanden vooraf volgeboekt.

Een extra overnachting is in iedere plaats aan de route mogelijk mits tegelijk bij uw boeking opgegeven.

Peak DistrictPeak District

Wandelprogramma

 • Dag 1: Aankomst Buxton.
 • Dag 2: Goyt Valley & Burbage Edge. Rondwandeling langs boerderijen, door open heidevelden en sfeervolle bosschages, 15 km. Overnachting Buxton.
 • Dag 3: Tideswell. Transfer naar Tideswell. Neem de tijd om Chatsworth House & Estate van de hertog en hertogin van Devonshire te bezoeken. Rondwandeling door groene dalen en velden, 22 km. Overnachting Buxton.
 • Dag 4: Chatsworth – Hathersage. Transfer naar Chatsworth. Wandeling door Derwent Valley, 16 km. Overnachting Hathersage.
 • Dag 5: Stanage Edge. Rondwandeling naar de richel van zandsteen, 15½ km. Overnachting Hathersage.
 • Dag 6: The Great Ridge & Mam Tor. Neem de trein naar Edale. Rondwandeling de Great Ridge, op de grens van White Peak en Dark Peak, 15½ km. Overnachting Hathersage.
 • Dag 7: Vertrek Hathersage.

Peak DistrictPeak District

Wandel­arrangement

Organisatie:
WandelVakantie
Rotterdam, Nederland
Website: www.wandelvakanties.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
800 km van Utrecht
650 km van Antwerpen
Vliegveld: Manchester Airport 45 km
Arrangement:
Individueel · combi-standplaats
Begin Buxton, eind Hathersage
Periode: april t/m oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Peak DistrictPeak District

Prijs wandelvakantie

Prijs 2020:
6 nachten / 7 dagen ± € 755
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, bagage­vervoer tussen de accommo­daties, boekingskosten. Per party Engelstalige route­beschrijving, wandel­kaart, brochure Informatie & tips voor uw wandelvakantie, transfer volgens programma.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag:
Bijdrage garantiefonds GGTO € 15 per party

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar WandelVakantie:
Peak District