Duitsland

Trektocht Vessertal Duitsland

Trektocht Unesco Natuurreservaat Vessertal waar ongerepte natuur en interessante cultuur hand in hand gaan · Trektocht · Individueel · Thüringer Wald wandelreizen


Vessertal Vessertal

Natuurreservaat Vessertal

Een fascinerende wandelreis met of zonder bagagevervoer door het Thüringer Wald, daar waar ongerepte natuur en interessante cultuur hand in hand gaan. Het Unesco Natuur­reservaat Vessertal ligt in het midden van het Thüringer Wald. Deze hotelwandelreis laat u kennis maken met het westen en het oosten van het natuur­reservaat alsmede de noord- en de zuidzijde van het Thüringer Wald. U wandelt over de hoogste toppen (tot 1000 m) van het Thüringer Wald gebergte en maakt kennis met de natuur en land­schappen die steeds heel verschillend zijn.

Tijdens deze wandelreis komt u in aanraking met interessante beschermde biotopen en de inspanningen van Unesco om mens en biosfeer in harmonie te laten samenleven. Deze rond­wandelreis is opgezet voor natuur­liefhebbers, die van wandelen, van natuur en van rust houden. Er is volop tijd om te genieten van de vele imposante uitzicht­punten, om het informatie­centrum van het natuur­reservaat te bezoeken of een excursie met de boswachter naar een wild­observatie hut bij te wonen. Er zijn kleine musea langs de route waaronder het DDR Stasi bunkermuseum.

VessertalVessertal

Wandeltrektocht

Thüringen is rijk aan cultuur. Grote denkers, dichters en componisten zoals Goethe, Schiller, Bach, Liszt, Trinius en Fröbel hebben alle in Thüringen of het Thüringer Wald gewoond. U wandelt veelvuldig letterlijk in de voetsporen van Goethe en u kunt zijn werk als dichter, minister, belasting­controleur en mijnbouw­reorganisator leren kennen. Dat maakt de wandelreis extra interessant.

In de beschrijving is ook interessante culturele en historische informatie over de route, de plaatsen en het gebied opgenomen.

De routes van deze rondwandelreis zijn elke dag aan te passen. Zowel de afstand als het aantal hoogtemeters. U wandelt 132 km of minder in 8 dagetappes, die u kunt laten variëren van 12 tot 25 km. Deze reis begint en eindigt in de accommodatie van de organisatoren en kan geboekt worden met of zonder bagagevervoer.

U krijgt een volledig Nederlandse wandel­beschrijving met topografische wandel­kaarten en documentatie van de geboekte hotels mee. We hebben gps-tracks beschikbaar.

VessertalVessertal

Accommodatie

De eerste twee nachten en de laatste nacht slaapt u in Landferienhaus Linde, het wandelpension van het Nederlandse echtpaar dat de organisator van deze reis is.

U slaapt onderweg in gastvrije hotels van goede kwaliteit en service. Deze hotels liggen steeds op bijzondere locaties. Meestal wordt u door de eigenaar zelf ontvangen.

In alle accom­modaties heeft u een eigen badkamer met douche en wc.

VessertalVessertal

Wandelprogramma

  • Dag 1. Aankomst Langenbach.
  • Dag 2. Autotransfer met aansluitende wandeling Trinius Baude am Rennsteig – Langenbach. Keuze uit vier routes van 14 - 22 km.
  • Dag 3. Wandeltocht Langenbach – Frauenwald-Alzunah, 17 km. Met bezoek aan informatie centrum van het Unesco Biosferen Reservaat. Op aanvraag is ’s avonds een wildobservatie van edelherten onder deskundige leiding mogelijk.
  • Dag 4. Wandeltocht Frauenwald-Alzunah – Gehlberg, 20 km. Door het gebied met de hoogste toppen van het Thüringer Wald. De route is in te korten.
  • Dag 5. Wandeltocht Gehlberg – Elgersburg, 18 km. Via een mooi bergpad, de ruïne van een roversslot en de informatieve Klimaweg.
  • Dag 6. Wandeltocht Elgersburg – Stützerbach, 18 km. Langs historische plaatsen en indrukwekkende uitzichtpunten.
  • Dag 7. Wandeltocht Stützerbach – Massermühle, 20 km. Met weinig hoog­teverschillen langs een interessant stuk van de Rennsteig.
  • Dag 8. Wandeltocht Massermühle - Langenbach, 19 km. Via onze zelf ontwikkelde Panorama Steig wandelt u weer naar Langenbach.
  • Dag 9. Vertrek uit Landferienhaus Linde.

VessertalDuitsland

Wandel­arrangement

Organisatie:
Thüringer Wald wandelreizen
Familie van Eck - van Marle
Langenbach, Thüringen, Duitsland
Tel. Du: +49 3687 438 584
Nederlands gesproken
Website: www.thueringer-wald.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
600 km van Utrecht
625 km van Antwerpen
Station: Suhl
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin en eind: Langenbach
Periode: april t/m oktober
Gps-tracks beschikbaar
Advertentie:

VessertalVessertal

Prijs wandelvakantie

Prijs 2018:
8 nachten / 9 dagen € 400
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, wandelbeschrijving met topografische routekaarten, toeristische wandelkaarten
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, bagagevervoer
Optioneel:
Bagagevervoer € 100 p.p.
Bagagevervoer soloreiziger € 200
Eénpersoons­kamer toeslag € 160
Extra nacht Elgersburg € 35/ € 57 p.p.
Extra nacht Langenbach € 35 / € 41 p.p.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Thúringer Wald wandelreizen:
www.thueringer-wald.nl