Duitsland

Wandelen Thüringer Wald Duitsland

Wandelen in het natuurpark Thüringer Wald door een halfopen landschap met vergezichten · Standplaats · Individueel · Landferienhaus Linde


Thüringen Thüringen

Zonzijde van het Thüringer Wald

Op een prachtige plek in een Unesco natuur­reservaat ligt het dorp Langenbach ingebed op de zuidflank van het natuurpark Thüringer Wald. Hier vindt u nog ongerepte natuur, door Unesco beschermde biotopen met bijzondere flora en fauna, en vooral rust en ruimte.

Het half open landschap biedt vele indruk­wekkende vergezichten richting Thüringer Woud, de Rhön en Franken in het zuiden. Ten noorden van Langenbach ligt de kam van het gebergte – tot 1000 meter – met de Rennsteig als beroemdste lange afstands­wandelpad van Duitsland.

In Landferienhaus Linde wacht u een gastvrije ontvangst. Door onze kleinschalige accommodatie en onze persoonlijke benadering is er een huiselijke sfeer. Het huis ligt de hele dag in de zon, zodat u na uw wandeling op het grote zonne­balkon of in de tuin nog kunt nagenieten met een drankje. Onder­tussen maken we heerlijk avond­eten voor u klaar waar u samen met de andere gasten aan de grote tafel in de Gaststube van kunt genieten.

ThüringenThüringen

Wandelen

We zijn zelf enthousiaste wandelaars en hebben Langenbach gekozen vanwege de uitstekende ligging voor wandelaars. Vanaf de voordeur bent u meteen midden in de prachtige natuur van het Unesco biosferen reservaat. We hebben zelf wandelingen uitgezet, die met grote zorg samen­gesteld en gedocumenteerd zijn. Allemaal met topografische route­kaartjes die u mee kunt nemen en tracks voor uw gps of voor onze wandel-app.

We geven u graag persoonlijk toegesneden wandel­adviezen, zijn uw wandelbus chauffeur of uw virtuele gids met onze wandelboeken. Bij voldoende belangstelling organiseren we een gasten wandeldag door de intiemste dalen en naar de mooiste uitzichtpunten van ons Thüringer Wald. Over paden en naar de plaatsen die niet in de wandelgidsen of op internet staan. Een wandelvakantie in Landferienhaus Linde heeft, door onze tien jaar intensieve wandel­ervaring in het Thüringer Wald, echt meerwaarde.

ThüringenThüringen

Landferienhaus Linde

Wij hebben ruime keuze aan accommodaties. Er zijn grote driekamer-appartementen met kook­gelegenheid (60 tot 70 m²), tweepersoons­kamers, een suite, en eenpersoons­kamers. Allemaal met eigen badkamer met wastafel, douche en wc. Er is een sauna en fitness ruimte.

Naast de Gaststube is een kamer met tv, dvd, gasten-pc met internet. Het gebruik hiervan en van onze wifi is gratis.

U kunt aan de gezamenlijke maaltijd deelnemen. Samen aan tafel aanschuiven is altijd een goed moment om de ervaringen van de dag en ideeën over de plannen voor morgen met elkaar uit te wisselen. We serveren vegetarische– en niet vegetarische maaltijden en houden rekening met uw dieet.

Wij serveren dagelijks een rijk gevarieerd ontbijtbuffet. Op verzoek kunt u zelf een lunchpakket klaarmaken.

ThüringenThüringen

Wandelsuggesties

  • Wandel na uw auto/treinreis onze Quellenweg (5 km) door het dal, rond de Langer Bach.
  • Een mooie inloopdag rond Langenbach, niet te lang, niet te stijl en toch mooie vergezichten. Halver­wege kunt u voor een van de uitbreidingen kiezen en loopt 10, 13, 15 of 17 km.
  • Ga met de gratis bus naar de Rennsteig waar u een deel van wandelt om daarna via de schitterende rotsformaties bij Gießübel en het stuwmeer terug te wandelen.
  • Ga met de gratis bus naar Masserberg en wandel over de door ons ontworpen Panorama Steig terug naar Langenbach
  • Rij naar de top van het Thüringer Wald. Hier hebben wij een route met veel uitzichtpunten uitgezet
  • Dit zijn maar enkele voorbeelden van de meer dan 100 wandelingen die in Landferienhaus Linde voor u klaar liggen.

ThüringenDuitsland

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Landferienhaus Linde
Cisca van Marle & Gert van Eck
Langenbach, Thüringen, Duitsland
Tel. Du: +49 3687 438 584
Nederlands gesproken
Website: www.landferienhaus-linde.net
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
600 km van Utrecht
625 km van Antwerpen
Station: Suhl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Gps-tracks beschikbaar
Advertentie:

ThüringenThüringen

Prijs wandelvakantie

Prijs 2018:
Per nacht vanaf € 28 tot € 41
De prijs is per persoon, geba­seerd op twee personen die samen reizen en een kamer of suite delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Optioneel:
Lunchpakket €6
Diner € 19, 2-gangen incl dranken en koffie/thee toe
Volpension € 24
Korting:
Vroegboekkorting 10% bij reservering meer dan 60 dagen vooraf, bij meer dan 4 overnachtingen

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Landferienhaus Linde:
www.landferienhaus-linde.net