Duitsland

Sneeuwwandelen Thüringer Wald Duitsland

Sneeuwschoenwandelen en langlaufen door het ongerepte sneeuwlandschap van het natuurpark Thüringer Wald · Standplaats · Individueel · Landferienhaus Linde


Thüringen Thüringen

Sneeuwwandelen en langlaufen

Voor de Thüringer is de langlaufski het vervoermiddel bij uitstek in de winter. Vanuit hun passie voor wintersport en wandelen hebben Cisca van Marle en Gert van Eck in 2005 de “Eerste Thüringer Sneeuwschoen School” opgericht. Sneeuwschoen­wandelen – ook wel sneeuwschoe­nlopen, trapperen of nordic snowshoeing genaamd – is de ideale wintersport voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Sneeuwschoen­wandelen kan door jong en oud in korte tijd geleerd worden onder leiding van onze ervaren instructeurs. Een sneeuwschoen­uitrusting is eenvoudig. U brengt uw hoge, waterdichte wandel­schoenen mee en wij verhuren u een set sneeuwschoenen, gamaschen en wandelstokken.

Sneeuwschoenen ontsluiten nieuwe routes door een volkomen ongerept sneeuw­landschap. De pure natuur rond Langenbach in het Natuurpark Thüringer Wald en het Unesco Biosferen Reservaat Vessertal is daarvoor de perfecte omgeving. Sneeuwschoen­wandelingen beginnen aan de voordeur van ons huis. Langlaufen begint op 300 m afstand op de tegenover­liggende berghelling.

ThüringenThüringen

Sneeuwschoenwandelen

Wij verhuren sneeuwschoenen, geven instructie en organiseren sneeuwschoen-wandeltochten. Onze sneeuwschoen-instructeur leert jong en oud in een halve dag de grondbeginselen van het sneeuwschoen lopen. Met een goede wandelconditie en onze sneeuw­schoenen wandelt u over de Tiefschnee zonder er in weg te zakken en geniet u volop van de natuur en de stilte.

Voor onze gasten hebben we zelf “sneeuwschoen-trails” uitgezet. Deze volgen deels de wandelwegwijzers en voor elke wandeling hebben we een topografisch kaartje en een gedetailleerde wandelbeschrijving. Voor wie niet zo goed met kaarten overweg kan hebben we de routes ook als gps-tracks beschikbaar. Wij verhuren ook gps-ontvangers wanneer u er zelf geen heeft.

Uw gastvrouw en gastheer zijn zelf enthousiaste sneeuwschoen-wandelaars die Langenbach juist gekozen hebben vanwege zijn uitstekende ligging en de zeer gevarieerde keuze aan wandelwegen. Korte en lange wandelingen, routes met veel of weinig hoog­teverschillen. Wandelingen door bossen en open velden. Na een dag wintersporten in de frisse buitenlucht is het heerlijk toeven in onze sauna of bij het knapperende haardvuur.

ThüringenThüringen

Landferienhaus Linde

In Landferienhaus Linde hebben we plaats voor 20 gasten verdeeld over appartementen, één- en twee­persoons­kamers en een suite, alle met een eigen badkamer. De driekamer-appartementen hebben een eigen kookgelegenheid, sat-tv en dvd-speler.

Voor onze pensiongasten serveren wij dagelijks een rijk gevarieerd ontbijt­buffet. Gasten die een appartement hebben kunnen op afspraak hiervan ook gebruik maken. Op verzoek kunnen onze gasten zelf een lunchpakket klaar maken.

Landferienhaus Linde heeft geen à la carte restaurant. Het is mogelijk aan de gezamenlijke maaltijd deel te nemen. Wij koken een internationaal tweegangen menu en serveren volwaardige vegetarische, vis- en vlees-gerechten. Dranken bij de maaltijden en koffie of thee zijn bij de prijs van de maaltijd inbegrepen.

Er is internet beschikbaar via gasten-pc of wlan. Er is een sauna, zonnebank, fitness apparatuur, tv-kamer en bibliotheek.

ThüringenThüringen

Wandelsuggesties

Wie nog nooit een sneeuwschoenwandeling gemaakt heeft, onze sneeuwschoenen eens wil testen, of graag achter een gids aan wandelt die schrijft zich in voor:

  • Een introductiedag. Deze bestaat uit een sneeuwschoen wandeling met instructie, van een halve dag. 's Middags kunt u dan zelf op pad op een van de voor u uitgezette sneeuwschoen-wandelroutes.
  • Wie langer dan een eerste introductiedag wil sneeuwschoen-wandelen, boekt een sneeuwschoen-weekend of een sneeuwschoen-(mid)week.
  • Bent u single of zoekt u een wandelmaatje of loopt u liever met een gids dan ben u van harte welkom in onze sneeuwschoen-groepswandelweek.

ThüringenDuitsland

Sneeuw­arrangement

Accommodatie:
Landferienhaus Linde
Familie van Eck - van Marle
Langenbach, Thüringen, Duitsland
Tel. Du: +49 3687 438 584
Nederlands gesproken
Website: www.sneeuwwandelen.eu
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
600 km van Utrecht
625 km van Antwerpen
Station: Suhl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Hond in overleg welkom
Gps-tracks beschikbaar
Advertentie:

ThüringenThüringen

Prijs sneeuwvakantie

Prijs 2018:
7 nachten / 8 dagen vanaf € 196 tot € 287
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Optioneel:
Sneeuwschoen­arrangementen vanaf € 25
Eénpersoons­kamer toeslag € 6
Korting:
Vroegboekkorting: 10% bij reservering meer dan 60 dagen vooraf

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Landferienhaus Linde:
www.sneeuwwandelen.eu