Duitsland

Groepsreis Thüringer Wald Duitsland

Groepsreis in het natuurpark Thüringer Wald met vijf gegidste dagwandelingen in heuvelachtig tot bergachtig terrein · Standplaats · Groepsreis · Landferienhaus Linde


Thüringen Thüringen

Thüringer Wald: natuur en cultuur

Op de zonnige zuidflank van het Natuurpark Thüringer Wald ligt het piepkleine dorp Langenbach, verscholen in een stil, doodlopend dalletje aan de rand van het Unesco Biosferen Reservaat Vessertal. Dit overgangsgebied tussen de kam van het middel­gebergte Thüringer Wald en het veel opener Thüringer Heuvellandschap naar het zuiden toe, is lieflijk en heel gevarieerd. Het afwisselende landschap met bossen en weiden, klaterende beekjes, kleine dorpen en adembenemende vergezichten biedt een ruime keuze uit vele makkelijke wandelingen maar ook pittige tochten.

Voor natuurliefhebbers is de omgeving van Langenbach een waar eldorado. Zeldzame vogel­soorten, bergweiden met een rijke bloemenpracht, dalletjes met wilde orchideeën en vele soorten prachtige vlinders maken de wandelingen tot een onvergetelijke belevenis.

ThüringenThüringen

Wandelen in een groep

Uw Nederlandse gastvrouw Cisca en gastheer Gert zijn zelf enthousiaste wandelaars. Zij hebben Langenbach juist gekozen vanwege zijn uitstekende ligging voor wandelaars. Zij zijn ervaren in het begeleiden van wandeltochten voor beginnende en gevorderde wandelaars.

U maakt wandeltochten in heuvelachtig tot bergachtig terrein. We beginnen met een lichte dagtocht en bouwen dit op tot pittigere routes. De lengte varieert van 5 tot 7 uur per dag inclusief pauzes. De totale hoog­teverschillen per dag variëren van 200 tot 800 meter stijgen en dalen; verdeeld over de dag. Uw conditie moet voor dit soort bergwandelingen toereikend zijn.

U loopt in de groep prachtige routes in en rond het mooie Langenbach-dal via wandelwegen en kleine paadjes, die voor onze huisdeur beginnen. In dit nog nauwelijks door het toerisme ontdekte gebied vindt u nog rust en ongerepte natuur.

ThüringenThüringen

Landferienhaus Linde

U verblijft in één- en twee­persoons pensionkamers en suites met eigen badkamer (wastafel, douche, toilet) of in een één- of twee­persoons­kamer in een appartement waar u de badkamer met enkele medebewoner(s) deelt.

Wij serveren u dagelijks een rijk gevarieerd ontbijtbuffet met veel vers fruit, waarbij u zelf een lunchpakket voor onderweg kunt klaarmaken. ’s Avonds neemt u deel aan de gezamenlijke 2-gangen maaltijd, inclusief dranken en koffie of thee. Wij serveren volwaardige vegetarische menu's en vis- of vleesgerechten.

Het huis heeft een gezellige gast­stube met zonnig balkon, een sauna en zonnebank. Buiten vindt u een tuin, terrassen, een grillplaats en een zonneweide. Door de zonnige ligging en de grote ramen heerst er in Landferienhaus Linde een lichte en vriendelijke atmosfeer. Het hele huis is rookvrij, buiten zijn overdekte, beschutte rook­plaatsen. Internet beschikbaar via gasten-pc of WLAN.

ThüringenThüringen

Wandelen (vervolg)

De groepswandelweken zijn op basis van volpension en met vijf gegidste dagwandelingen. De andere dag is ter vrije besteding. Vaak gaan de deelnemers samen een dag cultuur doen in Arnstadt, Erfurt of Weimar. Er wordt ook vaak samen gewandeld op basis van beschreven wandeltochten die Cisca en Gert voor u klaar hebben liggen. Zwemmen kan in zwembaden en een bergmeer in de omgeving.

Al wandelende treedt u hier in Goethe’s voetsporen en maakt u kennis met de Thüringer cultuur. Naast de vijf dagwandelingen met gids is er ook ruimte voor uitstapjes naar de culturele highlights van Thüringen als Weimar, Eisenach, Gotha en Erfurt.

ThüringenDuitsland

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Landferienhaus Linde
Familie van Eck - van Marle
Langenbach, Thüringen, Duitsland
Tel. Du: +49 3687 438 584
Nederlands gesproken
Website: groeps-wandelvakantie.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
600 km van Utrecht
625 km van Antwerpen
Station: Suhl
Arrangement:
Groep · standplaats
Aanvangsdata:
Deelnemers maximaal 14
Gps-tracks beschikbaar
Advertentie:

ThüringenThüringen

Prijs wandelvakantie

Prijs 2018:
7 nachten / 8 dagen
1 persoon, éénpersoons­kamer € 500
2 personen, twee­persoons­kamer € 475
3 personen, 3-kamer app. € 465
4 personen, 3-kamer app. € 445
De prijs is per persoon, geba­seerd op genoemd aantal personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, diner incl dranken, wandelkaart, 5 dag­wandelingen met gids
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Korting:
Vroegboekkorting: 10% bij reservering meer dan 60 dagen vooraf
Optioneel:
Transfer treinstation Suhl € 39 per rit

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Landferienhaus Linde:
groeps-wandelvakantie.nl