Duitsland

Trektocht Rhön Duitsland

Trektocht door het Biosfeer­reservaat van de Rhön, een cultuur­landschap waaruit heuvels van basalt oprijzen met toppen boven de 800 meter · Trektocht · Individueel · Hannibal


de Rhön de Rhön

De Rhön, land van vergezichten

In het hart van Duitsland, op het drielandenpunt van Beieren, Hessen en Thüringen, ligt de Rhön. Dit van oorsprong vulkanisch gebied is nu een open cultuurlandschap. Het bestaat uit een hoogvlakte waaruit heuvels van basalt oprijzen.

Wie op een van de hogere punten de blik laat rondgaan, ziet rondom groene wouden, met borstelgras bedekte bergweides en donker afstekende hoogveengebieden. De hoogste toppen reiken tot boven de 800 m, de Wasserkuppe is met 950 m het hoogst.

Vanaf de hoogvlakte stromen bergbeken naar de dalen waar ze uitkomen in de grotere rivieren Fulda, Werra en Saale. Sinds 1991 draagt de Rhön de titel Biosfeerreservaat. De Unesco verleent deze kwalificatie aan regio's waar de ecosystemen beschermd worden. Het doel is conservering van natuurlijke bronnen en ontwikkeling met elkaar in evenwicht te brengen.

de Rhönde Rhön

Wandelen

De Hochrhöner is een lange afstandswandelpad dat de Rhön van zuid naar noord doorsnijdt. Voor deze wandeling maakt Hannibal Reizen gebruik van een deel van deze route.

De wandelweek begint in Gersfeld, een stadje dat aan de Fulda ligt. Voordat u aan de trektocht begint, maakt u eerst een wandeling vanuit Gersfeld naar de Simmelsberg en het hoogveengebied Rotes Moor.

De volgende dag begint met een klim naar de hoogste berg, de Wasserkuppe (950 m). Na de Milseburg daalt u af naar het fraai gelegen hotel. De dagen erna loopt u via Gotthards naar het stadje Tann aan de rivier de Ulster. Dan passeert u de voormalige grens met de DDR en wordt het landschap woester. Na een overnachting in Thüringen gaat de wandeling terug naar Gersfeld.

Per dag lopen de hoog­teverschillen uiteen van 200 tot 850 m. Deze trektocht bieden we ook aan in kortere varianten.

Accommodatie

We werken samen met meerdere hotels. Het verblijf is op basis van halfpension. ‘s Avonds krijgt u meestal een meerkeuzediner en ’s morgens een uitgebreid ontbijt.

De kamers zijn twee­persoons met naar keuze twee aparte bedden of een groot bed. Ze hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Uw gastheer/gastvrouw zorgt voor het vervoer van uw bagage naar de volgende etappeplaats. U draagt een dagrugzak met spullen voor onderweg.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Begin en eind: Gersfeld
Periode: april – oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl