Duitsland

Wandelen Siegtal Duitsland

Wandelen door het dal van de Sieg over de Natursteig Sieg van station naar station met onderweg burchten, kloosters en idyllische plaatsjes · Standplaats · Individueel · Hannibal


Siegtal Siegtal

Natursteig Sieg

Even ten oosten van Keulen ligt het stroomdal van de Sieg. De rivier ontspringt in het Rothaargebirge en stroomt in westelijke richting door het heuvellandschap van het Bergisches Land. Onderweg passeert ze oude stadjes als Dattenfeld, Blankenberg en Hennef. De rivier mondt in de buurt van Bonn uit in de Rijn.

Door het dal van de Sieg loopt de Natursteig Sieg, een 115 km lange wandelroute over weinig belopen paden en met prachtige uitzichten over het door de rivier gevormde landschap. De route loopt in acht etappes van de stad Siegburg stroomopwaarts naar Windeck door groene beekdalen en over bosrijke heuvelruggen. Onderweg steekt u vaak de Sieg en haar zijbeken over. Talrijke burchten, kloosters en idyllische plaatsjes zijn onderweg te bezoeken.

De hoog­teverschillen bedragen maximaal 500 m. De wandelingen zijn zorgvuldig door ons beschreven en u krijgt er gedetailleerde wandelkaartjes bij.

SiegtalSiegtal

Wandelen

We hebben de vijf mooiste etappes van de Natursteig Sieg geselecteerd plus een inloopwandeling vanuit het hotel. Het begin en eind van de etappes is altijd een station aan de lijn van Siegen naar Keulen. Alle wandelingen kunnen dus ook worden gelopen door wandelaars die per openbaar vervoer naar Duitsland reizen.

De heuvels rondom de Sieg zijn niet hoog, maar hier en daar kunnen de hoog­teverschillen wel abrupt zijn. Vlak zijn de wandelingen dus zeker niet, maar u hoeft niet langdurig te klimmen of te dalen. Afgezien van enkele pittige afdalingen over smalle paadjes van de heuvelrug naar de oever van de rivier, lopen de routes in het algemeen over makkelijke paden.

  • Rondwandeling vanuit Schladern naar Burgruine Windeck, 2½ uur.
  • Siegsteig wandeling van Hennef naar Stadt Blankenberg, 5 uur.
  • Siegsteig wandeling van Stadt Blankenberg naar Eitorf, 5 uur.
  • Siegsteig wandeling van Eitorf naar Herchen, 5½ uur.
  • Siegsteig rondwandeling vanuit Herchen, 6½ uur.
  • Siegsteig wandeling van Herchen naar Schladern, 6½ uur

Accommodatie

U verblijft in een sfeervol hotel aan de rand van het plaatsje Schladern bij Windeck. Het hotel ligt op enkele minuten lopen van het station. De prachtige tuin van het hotel biedt uitzicht op de Sieg. Er zijn terrassen waar u heerlijk kunt zitten.

De uitstekende keuken verwent u met een driegangenmaaltijd (naar keuze van de kaart) en een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Ook vegetariërs hebben keuze uit meerdere gerechten. Verblijf op basis van halfpension; op zondag en maandag op basis van LO

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: eind maart – begin december
Aankomstdag: naar keuze
Hond in overleg welkom
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl