Duitsland

Wandelen Sächsische Schweiz Duitsland

Wandelen door een landschap van kloven, rotsrichels en tafelbergen welke afgewisseld worden door plateaus met dorpen, weilanden en akkers · Standplaats · Individueel · Hannibal


Sächsische Schweiz Sächsische Schweiz

Turbulent landschap

In het voormalige Oost-Duitsland, dicht tegen de Tsjechische grens, ligt een interessant wandel­gebied. Het is het oostelijk deel van het Ertsgebirge dat in de volksmond de Sächsiche Schweiz is gaan heten. Het maakt deel uit van het Elbsandstein­gebirge, een middel­gebergte dat 100 miljoen jaar geleden is gevormd uit de omhoog gedrukte kalk- en zandsteen­sedimenten van een ondiepe en warme randzee.

De Elbe, die haar oorsprong vindt in Tsjechië, stroomt dwars door dit gebergte en heeft in de loop van miljoenen jaren haar grillige sporen achtergelaten in het landschap. De wandelaar loopt er langs vrijstaande zuilen van bizar gevormde zandsteen­rots zoals de Barbarine, langs rots­formaties als de Schramm­steine en de Affen­steine en over tafel­bergen als de Lilienstein en de Königstein.

Op korte afstand zijn hoogteverschillen tot 450 meter niet uitzonderlijk. Het verbrokkelde landschap van kloven, rotsrichels en tafelbergen wordt afgewisseld met min of meer vlakke plateaus waar de dorpjes liggen en waar weilanden en akkers prachtig zicht bieden op het dal van de Elbe en de rots­formaties er omheen.

Sächsische SchweizSächsische Schweiz

Wandelen

Tijdens deze wandelweek worden comfort, cultuur en een indruk­wekkend landschap op een aangename wijze gecombineerd. Tijdens de wandelingen geniet u o.a. van dorps- en stads­gezichten. U loopt door de historische stadjes Hohnstein, Königstein en Bad Schandau en door kleine dorpen als Hinterhermsdorf en Schmilka. U loopt veelal over prachtige slinger­paadjes door kloven en over berghellingen. U kunt ook de nabijgelegen stad Dresden bezoeken.

Wie met de auto is gekomen zal deze ter plaatse ook bij de meeste tochten kunnen gebruiken om naar het beginpunt van de wandelingen te reizen. Bij sommige lijnwandelingen reist u dan per bus of trein terug naar de auto. Wie met het openbaar vervoer is gekomen kan per bus en/of trein naar het beginpunt van de wandelingen en terug vanaf het eindpunt.

  • Wandeling van Bad Schandau naar Schmilka, 14 km.
  • Rondwandeling vanuit Hinterhermsdorf, 16 km.
  • Rondwandeling vanuit Hohnstein, 17 km.
  • Wandeling van Königstein naar Bad Schandau, 15 km.
  • Panoramaweg van de Neumannmühle naar Bad Schandau, 18 of 11 km.
  • Rondwandeling vanuit de Neumannmühle, 15 km.
  • Rondwandeling vanuit Kurort Rathen, 11 of 4½ km.
  • Stadswandeling Dresden.

Accommodatie

U verblijft in een dorpshotel van meer dan 400 jaar oud dat is omgetoverd tot een comfortabel hotel. Het ligt niet ver van het stadje Sebnitz en heeft uitzicht op de Affenstein, een beroemde rotsformatie in de Sächsische Schweiz. 

Het hotel heeft kamers in drie prijscategorieën. De kamers met uitzicht over landerijen en heuvels in de verte zijn het duurst. Ook het oppervlak van de kamer en de aanwezig­heid van hetzij een balkon, hetzij een terras is van invloed op de prijs. Er is keuze uit kamers met een tweepersoons­bed of twee aparte bedden. Er zijn ook eenpersoons­kamers.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: eind maart tot begin oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl