Duitsland

Wandelen Moezel Duitsland

Wandelen tussen wijn­gaarden, door bossen en weilanden met vaak uitzicht op de Moezel. Wijn en wandelen – een gelukkige combinatie! · Standplaats · Individueel · Hannibal


Moezel Moezel

Rondom het dal van de Moezel

Wijn en wandelen, geen streek is daarvoor beter geschikt dan het dal van de Moezel. Zoals de delicate Rieslingdruiven zich thuis voelen op de steile leisteenhellingen langs de rivier, zo voelen de wandelaars zich in hun element op de paden langs deze hellingen, door dorpen en bossen, met telkens de rivier als ijkpunt.

Voorjaar, zomer en herfst verwelkomen de wandelaars met hun eigen sfeer en kleurenpalet: de lichtroze bloesem van de wijngaardperzik, het diepe zomergroen van weilanden, druivenranken en bomen en de herfsttinten goudgeel, oranje, rood en kastanjebruin.

De Moezel ontspringt in de Vogezen en stroomt bij Koblenz in de Rijn. Vanaf Trier noemt men het stroomgebied het Moezeldal of de Moezelvallei en het vormt de scheiding tussen de middelgebergten Eifel en Hunsrück. De rivier meandert in grote lussen langs de steile hellingen en voert langs vele wijndorpen.

MoezelMoezel

Wandelen

Het gebied langs de Moezel is vrij vlak met af en toe een lichte daling en stijging. U loopt tussen wijngaarden, door bossen, over weilanden en u hebt regelmatig uitzicht op de Moezel. U kunt echter ook het Moezeldal achter u laten en de hoog­vlakten aan beide zijden van de rivier verkennen.

Talloze paden lopen gestaag bergopwaarts naar bijvoorbeeld de prachtige middeleeuwse burcht Burg Eltz. Via smalle paden, langs snelstromende beekjes en langs steile rotswanden passeert u weer een andere burcht, de Ehrenburg. Onderweg wordt u beloond met prachtige uitzichten. Keuze volop!

U heeft keuze uit elf wandelingen en een stadswandeling door Koblenz. De zes wandelingen langs de Moezel en de stadswandeling in Koblenz beginnen en eindigen bij een treinstation aan de lijn Koblenz – Trier. Voor de overige vijf wandelingen heeft u een auto nodig om startplaats en/of eindpunt te bereiken.

Accommodatie

Tijdens uw verblijf bent u te gast in een B&B. De B&B’s van onze keuze zijn kleinschalige accommodaties. Er wacht u een hartelijke ontvangst. Een uitgebreid ontbijt is bij de prijs inbegrepen.

In verband met de bereikbaarheid van de wandelingen raden we de accommodatie in Oberfell alleen aan voor wandelaars die met de eigen auto komen. De accommodatie in Oberfell is een zeer verzorgd onderkomen met een uitstekende prijs-kwaliteits­ verhouding. De B&B in Moselkern is een eenvoudige, maar goed verzorgde accommodatie. In Kobern-Gondorf werken we samen met een eveneens uitstekende B&B.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl