Duitsland

Wandelen Ahrtal Duitsland

In de Noord-Eifel ligt het Ahrtal, een zijrivier van de Rijn. Wandelen door natuurgebieden, schilderachtige plaatsen, en langs wijngaarden · Standplaats · Individueel · Hannibal


Siegtal Siegtal

Het Ahrtal

In het noorden van de Eifel ligt het Ahrtal, een van de mooiste zijdalen van de Rijn. De rivier Ahr doorsnijdt meerdere beschermde natuurgebieden en passeert belangrijke wijnbouwregio’s.

De verscheidenheid aan landschappen varieert van glooiende heuvels, ruige rotspartijen, hoge toppen, romantische rivierweiden, tot de steile hellingen van de wijngaarden. Schilderachtige wijndorpen, de resten van oude Romeinen en de betoverende nalatenschap van de keizers vormen een mooie, culturele aanvulling op de wandeltochten.

Men produceert hier de uitstekende Ahrwijnen. Bij het stadje Altenahr begint de wijnbouw op de zuidelijke hellingen. De rivier stroomt hier door een 300 meter diepe insnijding in het Ahrgebergte met zijn karakteristieke rotslandschap.

Verderop stroomt de Ahr door Bad Neuenahr-Ahrweiler, de mooiste plaats in het dal. De stad bestaat uit twee kernen: het mondaine Kurort Bad Neuenahr en het middeleeuwse, ommuurde stadje Ahrweiler. Doordat het Ahrtal economisch vooral voor de wijnbouw van betekenis is, zijn de wijnfeesten in september en oktober ook toeristisch van belang.

Siegtal Siegtal

Wandelen

In het Ahrtal hebben we vijf wandelingen voorbereid. Deze wandelingen maken deels gebruik van de lange-afstands-wandelpaden in het dal. De bekendste zijn de Ahrsteig en de Rotweinwanderweg. De begin- en eindpunten van alle wandelingen zijn met het openbaar vervoer (trein en bus) te bereiken. De wandelingen kunnen dus ook worden gelopen door wandelaars die per openbaar vervoer naar Duitsland reizen.

De rivier de Ahr is het uitgangspunt van de wandelingen. De wandelroutes lopen over goede paden en u heeft regelmatig prachtige uitzichten over het door de rivier gevormde landschap. U loopt door groene beekdalen en over bosrijke heuvelruggen. Onderweg steekt u vaak de Ahr en haar zijbeken over. Talrijke burchten, kloosters en idyllische plaatsjes zijn onderweg te bezoeken.

De heuvels rondom de Ahr zijn niet hoog, maar hier en daar kunnen de hoogteverschillen wel abrupt zijn. Vlak zijn de wandelingen dus zeker niet, maar u hoeft niet langdurig te klimmen of te dalen. Afgezien van enkele pittige afdalingen over smalle paadjes van de heuvelrug naar de oever van de rivier, lopen de routes in het algemeen over makkelijke paden. De wandelingen zijn zorgvuldig door ons beschreven en u krijgt er gedetailleerde wandelkaartjes bij.

Accommodatie

Het hotel ligt in de historische, ommuurde binnenstad van Ahrweiler op een rustige locatie aan de rand van de voetgangerszone. Alle kamers zijn uitgerust met goede tweepersoonsbedden en een ruime badkamer met douche en toilet. Wilt u twee aparte bedden dan kijken we wat mogelijk is.

Het ontbijt is in de vorm van een continentaal ontbijtbuffet. In de directe omgeving van het hotel is een keur van restaurantjes. Net buiten de stadsmuur – op loopafstand – zijn enkele supermarkten en bakkerijen waar u een lunchpakket kunt inkopen.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: eind maart – begin december
Minimaal verblijf: 3 nachten
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl