Duitsland

Trektocht Eifelsteig Duitsland

Trektocht met bagagevervoer van de Hoge Venen via de waterrijke Noordeifel en de Vulkaaneifel met z'n ronde kraters naar Trier in de Zuideifel · Trektocht · Individueel · Travellers


Eifelsteig Eifelsteig

Van Hoge Venen naar Eifel

De Eifelsteig is een trektocht van 313 kilometer die je voert over de vochtige Hoge Venen, door de waterrijke Noordeifel met het nationaal park Eifel en de Vulkaaneifel met z'n ronde vulkaankraters. Het laatste stuk wandel je door de Zuideifel om te eindigen in de fraaie stad Trier.

De Eifel biedt een grote verscheidenheid aan geologische landschappen, die deels gevormd zijn door vulkanische activiteit. Onderweg loop je door bloemrijke weilanden en afwisselende hellingbossen, langs stuwmeren en door intieme beekdalen met snelstomende riviertjes. Verder loop je langs burchten, kloosters en door charmante vakwerkdorpen, maar bovenal loop je veel door de rust en stilte van de natuur

Je kunt alle etappes van de Eifelsteig in één wandelvakantie lopen, maar je kunt het ook opdelen in drie trajecten van zeven dagen. Bij de gekozen etappes komt altijd nog de aankomstdag en de vertrekdag (vijf etappes is zes nachten is zeven vakantiedagen). Er is ook een variant in 24 kortere etappes.

EifelsteigEifelsteig

Wandelprogramma

  • Etappe 1: Aachen – Roetgen, 15 km, 360/175. Langzaam klim je door het dal van het riviertje de Inde naar de hoogvlakte van de Hoge Venen.
  • Etappe 2: Roetgen – Monschau, 17 km, 320/325. Je steekt de Hoge Venen over op weg naar het idyllische plaatsje Monschau met z'n vakwerkhuizen.
  • Etappe 3: Monschau – Einruhr, 24½ km, 685/810. Via een landschap met enorme beukenhagen loop je naar Einruhr, fraai gelegen aan de enorme Obersee
  • Etappe 4: Einruhr – Gemünd, 21 km, 635/580. Langs de Obersee naar de hoogvlakte met het complex van Burg Vogelsang.
  • Etappe 5: Gemünd – Kloster Steinfeld, 17 km, 530/350. Via het Olef-, Selbach- en Kallbachtal voert de Eifelsteig je naar Steinfeld.
  • Etappe 6: Kloster Steinfeld – Blankenheim, 22½ km, 355/395. De vochtige biotopen zijn rijk aan bijzondere planten en dieren.
  • Etappe 7: Blankenheim – Mirbach, 17½ km, 405/410. Je start in de pittoreske stad Blankenheim. Het Lampertstal heeft een unieke flora.
  • Etappe 8: Mirbach – Hillesheim, 25½ km, 460/480. De Drömmeler Spröetz is een bijzondere waterval.
  • Etappe 9: Hillesheim – Gerolstein, 20½ km, 490/565. Je wandelt langs ijsgrotten waar het zelfs hartje zomer rond de nul graden is!

Accommodatie

Je overnacht in gastvrije hotels waar wandelaars welkom zijn. Omdat in de kleinere plaatsen niet altijd hotels zijn, kan het ook voorkomen dat je een keer in een pension of gasthaus overnacht. Je hebt altijd een kamer met eigen sanitair. Voor twee nachten kun je ervoor kiezen om in een klooster te overnachten, hier deel je het sanitair.

De avondmaaltijden zijn niet inbegrepen. Veelal zul je in het hotel van je overnachting kunnen eten, maar je kunt ook in een restaurant in de buurt uit eten te gaan.

Organisatie:
Travellers wandelvakanties
Lochem, Nederland
Tel. NL: 0573 256 607
Int.: +31 573 256 607
Website: www.travellers.nl
Arrangement:
Individueel · trektocht
Begin Aachen, einde Trier
Periode: maart t/m oktober
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Travellers wandelvakanties:
www.travellers.nl