Duitsland

Wandelen Sauerland Duitsland

Wandelen in het Naturpark Rothaargebirge in Sauerland, een aantrekkelijk heuvelachtig en bosrijk gebied met naald- en loofhout · Standplaats · Individueel · Travellers


Sauerland Sauerland

Heuvelachtig en bosrijk gebied

Het Naturpark Rothaargebirge ligt net ten zuiden van het Sauerland. Het is een aantrekkelijk heuvelachtig en bosrijk gebied, met naald- en loofhout, dat een geweldige rust uitstraalt. In de dalen liggen kleine verstilde dorpen met vakwerkhuizen. In het kuuroord Bad Berleburg vind je het fraaie Schloss Berleburg.

Het kan maar zo dat je op een hele dag wandelen maar een enkele of zelfs helemaal geen andere wandelaars zult tegenkomen. In dit gebied kom je onderweg geen tot weinig horeca tegen. Pauzeren om een kop koffie te drinken of wat te eten zul je dus vaak onderweg doen op een mooi punt op een bankje, in een wanderhütte of met je rug tegen een boom genietend van het uitzicht.

Wil je op je wandelvakantie rust en stilte, dan is dit een perfect wandelarrangement. De beschreven wandelingen voeren je over een grote diversiteit aan paden. Voorjaar en herfst kunnen buitengewoon kleurig zijn door de verkleuring van het loofhout.

SauerlandSauerland

Wandelsuggesties

  • Wandeling 1: Rondwandeling Brücher, 11½ km, 230 hm. Maak op de dag van aankomst kennis met het gebied en een aantal afgelegen boerderijden. Tevens een eerste training voor de klim- en daalspieren.
  • Wandeling 2: Rondwandeling Goldeiche, 17/20 km, hoog­teverschil ↕420/510. Een mooie afdaling brengt je in het dal van de Goldeiche, een bijzondere eik waarvan er in Europa maar een paar zijn. Het wandelen is relatief makkelijk vandaag. Onderweg kun je je voeten koelen in een wassertretbecken.
  • Wandeling 3: Rondwandeling Schieferpfad: 17 km, ↕460. Een 'avontuurlijke' wandeling, met start in Berleburg, veel over smalle, avontuurlijke en soms steile single track paden, laat je op een heel andere manier het gebied zien.
  • Wandeling 4: Rondwandeling Wisentweg, 16/18 km, ↕440. Op 15 km van Berleburg leeft een groep wisenten in het "wild" in een park dat je kunt bezoeken. Ook heeft men de Wisentweg aangelegd, een fraaie en gevarieerde route.
  • Wandeling 5: Rondwandeling Milanweg Nord, 22 km, ↕455. Brede bospaden, smalle asfaltweggetjes, de indringende stilte van het bos en weidse uitzichten maken dit een heerlijke wandeldag.

Accommodatie

Je kunt kiezen uit 3 (!) accommodaties.

Hof Schneider. Een werkende boerderij, heerlijk rustig gelegen in het buiten­gebied op ruim 600 m hoogte. Basis volpension.
Hof Teiche. De buren van Schneider, ook een boerderij maar met restaurant en kleine bar.
Haus Erna. Een pension in de Altstadt van Berleburg, gelegen naast het Schloss. Inbegrepen wellness mogelijk­heden van de kliniek die er achter ligt: zwembad, sauna en dampfbad! Geen avondmaaltijden; Berleburg biedt veel mogelijkheden om uit eten te gaan.

Organisatie:
Travellers wandelvakanties
Lochem, Nederland
Tel. NL: 0573 256 607
Int.: +31 573 256 607
Website: www.travellers.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Eigen vervoer noodzakelijk
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Travellers wandelvakanties:
www.travellers.nl