Duitsland

Wandelen Rijn & Moezel Duitsland

Wandelen langs de Rijn en Moezel - rond de Mittelrhein met kasteelruïnes, de Lorelei en gerestaureerde vakwerkhuizen · Standplaats · Individueel · Travellers


Rijn Moezel Rijn Moezel

Mittelrhein & Loreley

Het gebied van de Mittelrhein, staat bekend als de Romantische Rijn met z'n kastelen en de Lorelei. Door de culturele en natuurlijke kenmerken is het gebied van de Mittelrhein – tussen Bonn en Bingen – opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst.

De dynamiek van het Rijndal, met z’n verkeer, treinen en scheepvaart staat in schril contrast met de stilte die je tegenkomt zodra je van de rivier afbuigt. Veel van de dorpen aan zowel de Moezel als de Rijn hebben een aantrekkelijk centrum met vakwerkhuizen. Na afloop van een wandeling is het hier op een terras goed toeven.

De wandelingen gaan vaak over smalle wandelpaden met soms pittige hoog­teverschillen. Je wandelt door kleine beekdalen en gemengde bossen, over hoogvlaktes met grote akkers en je hebt vaak fraaie uitzichten op de Rijn.

Rijn MoezelRijn Moezel

Wandelsuggesties

  • Rondwandeling Rheinbay. Een prima inloopwandeling om een beeld te krijgen van de omgeving. Je hebt de eerste vergezichten over het Rijndal, maar je loopt ook een stuk door een intiem smal rivierdalletje. →11 km, ↕300 hoogtemeters.
  • Lijnwandeling Weiler - St. Goar. Vanuit het hotel daal je af naar Hirzenach. Je hebt prachtige uitzichten over het Rijndal en een aantal van de vele kastelen. In St. Goar daal je steil af door de wijngaarden, waarna je eindigt bij de imposante Burg Rheinfels. Met de trein terug. →18½ km, ↕750 m.
  • Rondwandeling Brodenbach. Een dag over de hellingen van de Moezel en door fraaie kloven met kleine riviertjes. Midden in het bos kom je bij de imposante Ehrenburcht. →12 / 18 / 21 km, ↕800 m.
  • Lijnwandeling St. Goarshausen – Kaub. Dit is de koningsetappe van de Rheinsteig. Met de pont naar de andere kant van de Rijn en al snel sta je voor Burg Katz. Een uurtje later sta je op de beroemde rotsen van de Loreley, hoog boven de rivier. Je eindigt in Kaub waar de charmante Burg Pfalzgrafenstein in de Rijn ligt. Terug met trein of boot. →22 km, ↕700 m
  • Rondwandeling Rhens. Vanuit het dorp klim je naar het Rijnplateau en over het plateau maak je een heerlijk rustige wandeling met relatief weinig hoogtemeters. →12 km km, ↕300 m.
  • Rondwandeling Brey. Nadat je bij de Klosterhof Jacobsberg geweest bent kom je uit op de uitgestrekte hellingen met wijngaarden van de Bopparder Hamm, met uitzicht op de Rheinschleiffe. De Rijn maakt hier een bocht van 180 graden. →14 km, ↕300 m.

Accommodatie

Het hotel ligt in het kleine dorp Weiler aan een rustige straat niet zo ver van Boppard, niet direct een plek waar je een hotel verwacht. Voordeel van deze locatie is dat het er heerlijk rustig is, in tegenstelling tot de meeste hotels die vlak aan de Rijn liggen. Als nadeel zou je kunnen noemen dat het terras geen uitzicht heeft over de Rijnvallei. Op een kwartiertje lopen echter heb je een fenomenaal uitzichtpunt, recht boven de rivier.

  • Ruime kamers met balkon
  • Kamers met eigen sanitair
  • Prima keuken, rustig gelegen
  • Duits, deels Nederlands gesproken
Organisatie:
Travellers wandelvakanties
Lochem, Nederland
Tel. NL: 0573 256 607
Int.: +31 573 256 607
Website: www.travellers.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Aankomstdag: naar keuze maar niet op woensdag
Hond in overleg welkom
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Travellers wandelvakanties:
www.travellers.nl