België

Wandelen in de Ardennen België

Wandelen in de Maasvallei of in de bossen en heuvels van de Ardennen · Standplaats · Individueel · vakantiepark Vallée les Etoiles


Ardennen Ardennen

Maasvallei in de Ardennen

Uw vakantie in de Ardennen begint op Maasvallei. De prachtige natuur met bossen en bergen komt hier samen met de pracht en het water van de Maasvallei. De dichtbeboste soms rotsachtige bergen van de Ardennen worden doorkruist door snelstromende riviertjes. Samen met de ontstane grotten en de talrijke bospaden, maakt dit de nummer één bestemming voor buitensporten.

De oude stadjes en dorpen, samen met de kastelen en ruïnes maken het een interessante vakantie­bestemming voor cultuurlief­hebbers. De typische Ardense bouwstijl met natuur­steen geeft de dorpen een authentieke uitstraling. Plaatsen zoals Beauraing, Namur, Durbuy en Bouillon zijn een aanrader. De stad die je zeker moet bezoeken is Dinant. De citadel zie je opdoemen als je tussen de valleien en heuvels van de Ardennen rijdt.

De rivier de Maas domineert in het landschap en stroomt tussen de schitterende rotspartijen, een lust voor het oog. Ondergrondse rivieren zijn ook boeiend en de grotten van Han zijn de drie sterren in de Michelin-gids meer dan waard! In het Wildpark van Han-sur-Lesse hebben wilde dieren, die oorspronkelijk in dit gebied leefden, opnieuw een thuis gevonden.

ArdennenArdennen

Wandelsuggesties

In het woud van Blairmont aan het meer van Virelles. Rondwandeling vanaf de parkeerplaats voor wandelaars aan het meer van Virelles, 7 km, 2½ uur wandelen. Het natuurreservaat van het meer van Virelles is het vertrekpunt van deze mooie wandeling door het woud van Blaimont. Deze gezinswandeling neemt u mee in een rustige natuur, ver weg van alle lawaai en het hectische dagelijkse leven.

Twee kastelen-kasteel van Véves en Kasteel van Walzijn. Rondwandeling vanaf het station van Gendron, 15 km, 4½ uur. Deze tocht vertrekt van het sprookjeskasteel van Vêves en trekt eerst naar de pittoreske vallei van de Lesse. Daar volgt het de weg naar het Kasteel van Walzin, dat hoog boven de rivier troont. De kalksteenrotsen langs de Lesse bieden een aangenaam contrast met de grijze leisteen van de Ardennen. Van het Kasteel van Walzin stijgt de route naar de rotsen van Chaleux, die zeer geliefd zijn bij bergbeklimmers, tot het oude dorp Furfooz en keert dan terug door de velden.

ArdennenArdennen

Vallée les Etoiles

In het vakantiepark Vallée les Etoiles, zijn rust, recreatie en ontspanning onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens uw zomervakantie in de Ardennen kunt u mooie wandeltochten ondernemen en zelfs een verfrissende duik nemen in de Maas. Er is ook een verwarmd binnenbad en een sauna voor de gasten.

Trakteer uzelf en geniet in het park van het la Bonheure restaurant waar uitstekende gerechten worden geserveerd. Vanaf het terras van het restaurant kunt u van een prachtig uitzicht over de vallei genieten. Er is ook een supermarkt en een wasserette. Op dit park wordt u hartelijk door het personeel ontvangen. Op het park zijn tennisbanen, een overdekt zwembad en een Indoor- en outdoor speeltuin te vinden.

ArdennenArdennen

Wandelsuggesties (vervolg)

Fondry des Chiens kalksteenravijn bij Nismes. Rondwandeling vanaf de parkeerplaats boven Nismes, 3 km 1½ uur of 12km 4 uur wandelen. Het kalkgrasland rond de Roche Trouée en de Fondry des Chiens geeft de sites in het voorjaar en de zomer een bijna Provençaals tintje. Schapen en geiten die er grazen om het kalkgrasland te onderhouden, versterken de mediterrane indruk. Het tweede deel van de wandeling toont afwisselend beboste heuvels en open platteland. U doorkruist eerst velden, dan een bos en komt uit op een schitterend uitzichtpunt.

ArdennenBelgië Luik

Wandel­arrangement

Accommodatie:
Parc les Etoiles
Vakantiepark
Blaimont, België
Tel. NL: 020 811 0304
E-mail: info@resortnet.nl
Nederlands gesproken
Website: www.parclesetoiles.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
275 km van Utrecht
150 km van Antwerpen
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Advertentie:

ArdennenArdennen

Prijs wandelvakantie

Inbegrepen:
Logies, wandelkaart
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Korting:
Bij een boeking van minimaal 2 nachten ontvangt u een korting van 10% op uw verblijf in Parc Les Etoiles met de voucher "wandel les Etoiles 2018". Gelieve de vouchercode telefonisch te vermelden bij uw reservering.

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar les Sources:
www.parclesetoiles.com