België

Groepsreis in de Belgische Eifel België

Wandelen vanuit een voormalige boswachterswoning, we lopen direct de natuur van de Ardennen in · Standplaats · Groepsreis · Lopus


Belgische Eifel Belgische Eifel

Actief weekend er-tussen-uit

Vanuit een voormalige boswachterswoning lopen we direct de natuur in. Afwisselend over de GR, zelf bedachte paadjes en struinroutes. We lopen langs stromende riviertjes en over de Hoge Venen. Door de bossen van de Eifel, genietend van de heuvels met prachtige vergezichten. We klimmen en dalen en lopen ook routes over ongelijk terrein.

Deze prachtige locatie ligt in de Eifel in Duitstalig België, op een half uur rijden van de Hoge Venen. We lopen de eerste twee dagen vanuit het huis direct de natuur in. Door de bossen van de Eifel, over heuvelachtig terrein met prachtige vergezichten. We volgen een stuk van de GR en lopen ook gedeeltes over ongelijk terrein.

Malmedy ligt op de terugweg naar Nederland. We pakken de bagage vast in en zetten de auto bij het beginpunt van de GR in Malmedy. Na de wandeling kunnen we afsluiten met een drankje en een hapje en/of onderweg een stop maken om iets te eten, bijvoorbeeld bij een Belgische frietkot.

Belgische EifelBelgische Eifel

Wandelprogramma

  • Dag 1: Rondwandeling Hünningen, 15 km, 3 uur. We zetten de bagage in de kamers en maken een rondwandeling over kleine landweggetjes, langs weilanden en door bos. We dineren in het Forsterhuis.
  • Dag 2: Rondwandeling Hünningen, 25 km, 5 uur. Direct vanuit het huis wandelen we naar de GR. Deze volgen we door de prachtige heuvelachtige bossen. We verlaten al klimmend de GR en lopen naar het hoogste punt waar we een mooi uitzicht hebben over Hünningen. We lopen over bospaden met open gedeeltes terug naar de accommodatie.
  • Dag 3: Rondwandeling Medendorf, 20 km, 5 uur. Op tien minuten rijden vanaf de accommodatie ligt het dorp Medendorf. We lopen over brede paden, open vlaktes, brandgangen en dichte bebossing door heuvelachtig terrein. Omdat we het grootste gedeelte niet over uitgezette routes lopen is de kans om wild te zien groot.

Belgische EifelBelgische Eifel

Accommodatie

Je verblijft in het authentieke sfeervolle Forsthaus in Hünningen, een voormalige boswachterswoning, die is gebouwd door de Pruisische staat in 1906. Het huis heeft een ecologische zwemvijver en een mooi aangelegde grote tuin.

Het huis bestaat uit twee wooneenheden. Het groepshuis heeft zes slaapkamers en een gezellige woonkamer met keuken. Afhankelijk van de grootte van de groep wordt het nevenstaande huis met extra slaapkamer en woonkamer erbij gehuurd.

De reisbegeleiders zorgen voor het ontbijt en een drie-gangen diner. Als je het leuk vindt om daarbij te helpen wordt dit zeker gewaardeerd, maar niet verwacht. Het is wel fijn als iedereen even helpt bij het opruimen. Je maakt na het gezamenlijke ontbijt je eigen lunchpakket klaar voor onderweg. In het huis kun je sap, wijn, bier kopen tegen zeer redelijke prijzen.

Belgische EifelBelgische Eifel

Wandelprogramma (vervolg)

  • Dag 4: Rondwandeling Malmedy, 17 km, 4 uur. Malmedy ligt op een half uur rijden van Hünningen. We klimmen over een GR-route door de bossen langs een stromend riviertje. Smalle bospaadjes door prachtige bossen brengen ons naar de Hoge Venen. Via deze open vlakte bereiken we een klein riviertje waar we struinend weer aansluiting zoeken op aangelegde paden om weer bij de auto uit te komen.

Lopus is opgericht door Bianca Vet. Zij begeleidt al zo'n 20 jaar (wandel-)reizen. Wandelen met Lopus is wandelen:

  • in (kleine) groepen
  • door prachtige natuurgebieden
  • met enthousiaste begeleiding
  • in plezierige sfeer
  • en overnachten in sfeervolle accommodaties

Belgische EifelBelgië Luik

Wandel­arrangement

Lopus wandelreizen
Bianca Vet
Herpen, Nederland
Tel. NL: 06 4676 8634
Int.: +31 646 768 634
Website: www.lopus-wandelreizen.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
275 km van Utrecht
200 km van Antwerpen
Arrangement:
Groep · standplaats
Begin en eind arrangement te Hünningen
Deelnemers min 4, max 10
Aanvangsdata:
Advertentie:

Belgische EifelBelgische Eifel

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
3 nachten / 4 dagen € 345
De prijs is per persoon, geba­seerd op twee personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, diner, locale transfers, wandelbegeleiding
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis, lunchpakket dag van aankomst, diner dag van vertrek
Toeslag:
Boekingskosten € 20
Eénpersoons­kamer toeslag € 20 p.n.
Transfer Nijmegen-Hünningen v.v. € 30 voor de eerste vier boekers
Korting:
Boeking vanaf vier personen 10% korting

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Lopus wandelreizen:
www.lopus-wandelreizen.nl