België

Wandelen langs de Semois België

De rivier de Semois is nergens recht, de ene meander volgt op de ander. Soms wandelt u dicht bij het water, maar vaak ook hoog erboven · Standplaats · Individueel · Hannibal


Ardennen Ardennen

De vallei van de Semois

Het uitgestrekte natuurgebied van de Ardennen beslaat bijna de helft van België. Het wordt omringd door dichtbevolkte, stedelijke gebieden en is daarom gewild voor kortere uitstapjes. Niet alleen natuurgenieters en buitensporters komen er aan hun trekken, ook voor liefhebbers van cultuur is er veel te zien in plaatsen als Namen, Dinant en Bouillon.

Door het zuidelijk deel van de Ardennen stroomt de Semois die ontspringt aan de Luxemburgse grens en parallel aan de grens met Frankrijk naar het westen stroomt. Het is een rivier die vrijwel nergens recht is, de ene meander volgt op de ander. De bekendste plaats aan de Semois is het middeleeuwse stadje Bouillon met zijn kasteel.

De Ardennen zijn niet hoog, maar zeker in dit zuidelijk deel zijn de hoog­teverschillen abrupt. Vlak zijn de wandelingen dus zeker niet, maar u hoeft niet langdurig te klimmen of te dalen. Afgezien van enkele steile afdalingen over smalle paadjes van de heuvelrug naar de oever van de rivier, lopen de routes in het algemeen over makkelijke paden.

ArdennenArdennen

Wandelen

In dit deel van de Ardennen hebben we een vijftal wandelingen uitgezet. Drie wandelingen verkennen het dal van de Semois. U loopt over paden die de krommingen van de rivier volgen, soms dicht bij het water, maar vaak ook hoog erboven. Dorpen doemen onverwacht op bij een volgende bocht in de rivier.

De stroom slingert om heuvelruggen heen en soms volgt de wandelroute een kronkelpad omhoog over zo'n rug. Verder is er een wandeling van de rivier naar het plaatsje Gedinne in het noorden: een afwisselende tocht door loofwouden, langs weilanden en beken. Gedinne is eveneens het startpunt van een vijfde wandeling door het dal van de Houille.

Voor twee van de vijf wandelingen heeft u een auto nodig om naar het beginpunt van de wandeling te rijden. De overige drie wandelingen kunt u ook lopen wanneer u per openbaar vervoer bent gekomen. De wandelingen zijn zorgvuldig door ons beschreven en u krijgt er gedetailleerde wandelkaartjes bij.

Accommodatie

U verblijft in een sfeervol hotel even buiten het plaatsje Vresse-sur-Semois. Door de achtertuin stroomt een zijrivier van de Semois. Er zijn terrassen aan de voor- en achterzijde waar u heerlijk kunt zitten. Bij de open haard is het goed toeven met een pint of een glas wijn.

De uitstekende keuken verwent u met een driegangenmaaltijd (naar keuze van de kaart) en een zeer uitgebreid ontbijtbuffet. In het najaar kunt u smullen van de wildkaart. Maar ook vegetariërs hebben keuze uit meerdere gerechten.

Organisatie:
Hannibal Reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: eind maart – begin december
Aankomstdag naar keuze
Hond in overleg welkom
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal Reizen:
www.hannibalreizen.nl