België

Groepsreis langs de Semois België

De rivier de Semois is nergens recht, de ene meander volgt op de ander. Soms wandelen we dicht bij het water, maar vaak ook hoog erboven · Standplaats · Groepsreis · Hannibal


Ardennen Ardennen

De vallei van de Semois

Het uitgestrekte natuurgebied van de Ardennen beslaat bijna de helft van België. Het wordt omringd door dichtbevolkte, stedelijke gebieden en is daarom gewild voor kortere uitstapjes. Niet alleen natuurgenieters en buitensporters komen er aan hun trekken, ook voor liefhebbers van cultuur is er veel te zien in plaatsen als Namen, Dinant en Bouillon.

Door het zuidelijk deel van de Ardennen stroomt de Semois. De rivier ontspringt aan de Luxemburgse grens en stroomt vervolgens min of meer parallel aan de grens met Frankrijk naar het westen. Het is een rivier die vrijwel nergens recht is, de ene meander volgt op de ander.

De bekendste plaats aan de Semois is het middeleeuwse stadje Bouillon met zijn kasteel. Stroom­afwaarts zijn nog de sporen te zien van de tabaksteelt die het dal van de Semois tot halverwege de 20e eeuw heeft gekenmerkt.

ArdennenArdennen

Wandelen

Op de aankomstdag volgen we kort de Semois en wandelen we over de ‘hoogvlakte’ van Six Planes. De tweede dag maken we vanuit Gedinne een rond­wandeling door het dal van de Houille. 

Twee wandelingen verkennen het dal van de Semois. We lopen over paden die de krommingen van de rivier volgen, soms dicht bij het water, maar vaak ook hoog erboven. Dorpen doemen onverwacht op bij een volgende bocht in de rivier. De rivier slingert om heuvel­ruggen heen en soms volgt de wandel­route een kronkelpad omhoog over zo’n rug.

De Ardennen zijn niet hoog, maar zeker in dit zuidelijk deel zijn de hoogte­verschillen abrupt. Vlak zijn de wandelingen dus zeker niet, maar u hoeft niet langdurig te klimmen of te dalen. Afgezien van enkele steile afdalingen over smalle paadjes van de heuvelrug naar de rivier, lopen de routes in over makkelijke paden.

ArdennenArdennen

Accommodatie

We verblijven in Hotel Eau Vive even buiten het plaatsje Vresse-sur-Semois. Er is keuze uit kamers met twee aparte bedden of een tweepersoons­bed en een beperkt aantal eenpersoons­kamers. De kamers hebben een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet.

Door de achtertuin stroomt een zijrivier van de Semois. Bij de open haard is het goed toeven met een pint of een goed glas wijn.

In het restaurant van het hotel proeven we de heerlijke streek­gastronomie. We worden verwend met een à la carte drie­gangen­menu en een uitgebreid ontbijt­buffet. Ook vegetariërs hebben keuze uit meerdere gerechten.

ArdennenArdennen

Wandelprogramma

  • Dag 1: Wandeling vanuit het hotel langs de Semois en naar de vlakte rondom Six Planes. Looptijd 4 uur, ↑↓400 m.
  • Dag 2: Rondwandeling vanuit Gedinne. Lange variant 6¼ uur, ↑↓400 m of korte variant 4¾ uur ↑↓350 m.
  • Dag 3: Rondwandeling vanuit Vresse naar Bohan. 6 uur, ↑↓550 m of 4½, ↑↓400 m.
  • Dag 4: Rondwandeling vanuit Alle langs de meanders van de Semois. 4¾ uur, ↑↓550 m of 3¼ uur uur, ↑500 m, ↓350 m. In de loop van de middag terugreis.

ArdennenBelgië Luik

Wandel­arrangement

Organisatie:
Hannibal reizen
Postbus 92069, 1090 AB Amsterdam, Nederland
Tel. NL: 06 3062 2623
Int.: +31 630 622 623
Website: www.hannibalreizen.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
325 km van Utrecht
200 km van Antwerpen
Station: Gedinne Gare
Arrangement:
Groepsreis · standplaats
Aanvangsdata:
Deelnemers: maximaal 14
Advertentie:

ArdennenArdennen

Prijs wandelvakantie

Prijs 2017:
3 nachten / 4 dagen € 375
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, avond­maaltijd, gebruik wandelkaart en Nederlandstalige route­beschrijvingen
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis
Toeslag:
Eénpersoonskamer € 100
Boekingskosten € 15 per party

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Hannibal reizen:
www.hannibalreizen.nl