België

Wandelen rondom Malmedy België

Wandelen in aangenaam heuvel­landschap met beboste hellingen en snel­stromen­de riviertjes, afgewisseld door klein­schalig agrarisch gebied · Standplaats · Individueel · Travellers


Rondom Malmedy Rondom Malmedy

Hoge Venen, Warche & Ambléve

Een uurtje rijden vanaf Maastricht liggen de Hoge Venen. Dit uitgestrekte natuurgebied dat bestaat uit hoogveen ligt op het hoogste punt van België. Ten zuiden hiervan beginnen de Ardennen.

Dit is een aangenaam heuvel­landschap met beboste hellingen en snel­stromen­de riviertjes, afgewisseld door klein­schalig agrarisch gebied. Hier ligt het stadje Malmédy, en onze accommodatie ligt 100 m boven het stadje.

Dit arrangement is alleen met eigen vervoer uitvoer­baar. Op de heenreis rijd je naar de Hoge Venen voor een eerste wandeling, deels door het veen, deels door het bos. Daarna rijd je verder naar de accommodatie bij Malmédy.

De dag­etappes zijn niet erg zwaar, maar je moet er wel rekening mee houden dat het een heuvel­achtig gebied is met hoog­teverschillen tot 250 meter.

Rondom MalmedyRondom Malmedy

Wandelsuggesties

  • Hoge Venen. Op de heenweg naar de accommodatie maak je een eerste rondwandeling over de Hoge Venen, een uniek gebied in Europa met nog levend hoogveen. De venen zelf zijn over houten knuppelbruggetjes toegankelijk. 13 km. Na de wandeling rijd je verder naar de accommodatie.
  • Warche. Vanuit Malmedy begin je met een pittige klim langs een statieweg het dal uit. Een smal pad voert je hoog boven het dal van de Warche in de richting van het verscholen kasteel Reinhartstein. Beneden, langs de rivier loop je weer terug naar Malmedy. 16 tot 22 km.
  • De vier bieren van Bellevaux. Wandeling door open gebied met vergezichten, en door het dal van de Warche. Bezoek onderweg de kleine brouwerij van Bellevaux en proef er één van hun bieren. Soms volg je kleine bospaadjes, dan weer wandel je over smalle en rustige landweggetjes langs oude boerderijen. 15 tot 23 km.
  • Rondwandeling Xhoffraix. Een korte wandeling voor de dag van vertrek. Vanuit het dorp Xhoffraix loop je door smalle rivierdalletjes tot aan de Warche en daarna klim je door de hellingbossen weer terug naar de parkeerplaats. 12 km.

Accommodatie

De accommodatie ligt op een heerlijke en stille plek in het buitengebied een paar km vanaf Malmedy. De boerderij in breuksteen en vakwerk is gerestaureerd met traditionele, ecologische materialen.

De renovatie is overigens nog niet voltooid, maar er zijn al wel enkele comfortabele gastenkamers met bad en toilet beschikbaar.

  • Kamers met eigen sanitair
  • Fraai uitzicht over het dal
  • Grote tuin met uitzicht
Organisatie:
Travellers wandelvakanties
Lochem, Nederland
Tel. NL: 0573 256 607
Int.: +31 573 256 607
Website: www.travellers.nl
Arrangement:
Individueel · standplaats
Eigen vervoer noodzakelijk
Periode: bijna gehele jaar
Aankomstdag: naar keuze
Advertentie:

Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Travellers wandelvakanties:
www.travellers.nl