Scroll To Top
Wandelen in België

België standplaats

U verblijft alle nachten in één of twee accommodaties en maakt vandaaruit naar wens dagwandelingen.

Hoge Venen

Hoge Venen wandelen

Je wandelt in aangenaam heuvel­landschap met beboste hellingen en snel­stromende riviertjes, afgewisseld door klein­schalig agrarisch gebied. De rustig gelegen accommodatie heeft een heerlijk grote tuin.

België · Standplaats · Individueel · Travellers wandelreizen

Naar de reisorganisatie

Hoge Venen

Gebied

Een uurtje rijden vanaf Maastricht liggen de Hoge Venen. Dit uitgestrekte natuurgebied dat bestaat uit hoogveen ligt op het hoogste punt van België. Ten zuiden hiervan beginnen de Ardennen.

Wandelen

Dit is een aangenaam heuvel­landschap met beboste hellingen en snel­stromende riviertjes, afgewisseld door klein­schalig agrarisch gebied. Hier ligt het stadje Malmédy, en uw accommodatie ligt 100 m boven het stadje.

Accommodatie

De accommodatie ligt op een heerlijke en stille plek in het buitengebied een paar km vanaf Malmedy. De boerderij in breuksteen en vakwerk is gerestaureerd met traditionele, ecologische materialen.

Travellers wandelreizen, Den Haag
Semois

Semois wandelen

Door het zuidelijk deel van de Ardennen stroomt de Semois. De rivier is nergens recht; de ene meander volgt op de ander. Soms wandelt u dicht bij het water, maar vaak ook hoog erboven. Verblijf in een gastvrij hotel.

België · Standplaats · Individueel · Hannibal Reizen

Naar de reisorganisatie

Semois

Gebied

Het uitgestrekte natuurgebied van de Ardennen beslaat bijna de helft van België. Het wordt omringd door dichtbevolkte, stedelijke gebieden en is daarom gewild voor kortere uitstapjes. Niet alleen natuurgenieters en buitensporters komen er aan hun trekken, ook voor liefhebbers van cultuur is er veel te zien in plaatsen als Namen, Dinant en Bouillon.

Wandelen

In dit deel van de Ardennen hebben we een vijftal wandelingen uitgezet. Drie wandelingen verkennen het dal van de Semois. U loopt over paden die de krommingen van de rivier volgen, soms dicht bij het water, maar vaak ook hoog erboven. Dorpen doemen onverwacht op bij een volgende bocht in de rivier.

Accommodatie

U verblijft in een sfeervol hotel even buiten het plaatsje Vresse-sur-Semois. Door de achtertuin stroomt een zijrivier van de Semois. Er zijn terrassen aan de voor- en achterzijde waar u heerlijk kunt zitten. Bij de open haard is het goed toeven met een pint of een glas wijn.

Hannibal Reizen, Amsterdam
Scroll To Top