Wandelen in Alicante

Serra de BerniaLa Ruina

Oase van rust en originaliteit

Aankomen bij Refugio Marnes betekent terug gaan in de tijd, terug naar de basis van het bestaan. Zon, rust, ruigte en de eeuwenoude geschiedenis van het harde Spaanse boerenleven.

De finca is genoemd naar het buurtschap Marnes. Marnes ligt op 500 m hoogte in een klein berggebied: de Sierra de Bernia, in het achterland van de Costa Blanca.

Op het landgoed vind je de voor deze omgeving zo typerende cultuurbomen; algarobo, olijf -en amandelbomen. De terrassenstructuur stamt uit de tijd van de Feniciërs.

Bij de exploitatie van deze prachtige plek (ruraal toerisme en landbouw) staat milieuvriendelijkheid voorop. Het genereren van elektriciteit geschiedt via een enorme zonnestroom installatie. Het zwembad is geïntegreerd in het schitterende landschap en met zijn zeegroene water nodigt het maximaal uit tot afkoelen na een flinke wandeling.

Logeren doe je bij Refugio Marnes in B&B kamers in het gerestaureerde stallencomplex Los Establos, in een enorm luxe ingerichte Noord-Afrikaanse tent La Jaima, of in een eigenwijs gerestaureerde schaapskooi La Ruina.

Spanje · Valencia

 • Deze wandelreis
 • Type reis
 • Indeling naar hoogte
 • Prijs per appartement
 • Locatiekaartje
Accommodatie:
Refugio Marnes
Willem Pieffers
Benissa, Spanje
Tel. Sp: 0034 637 063 003
Tel. Sp: 0034 966 181 040
Nederlands gesproken
Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar Refugio Marnes www.refugiomarnes.com
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1950 km van Utrecht
1800 km van Brussel
10 km van Calpe
Vliegveld Alicante (80 km) en Valancia (110 km)
Wij kunnen een huurauto voor u reserveren
Arrangement:
Individueel · standplaats
Geopend: gehele jaar
Reiscode:
Tell-a-Friend

Uitzicht

Wandelen

De Costa Blanca is een fantastisch wandelgebied. De World Health Organisation heeft zich over deze omgeving uitgesproken en het tot de ´gezondste plek en het gezondste klimaat van Europa benoemd´. De gemiddelde jaartemperatuur is zeer aangenaam. Het biologische voorjaar begint hier al begin februari!

Hier wandel je over tot 2700 jaar oude paden en wegen, waarover de Feniciërs en de Moren hun lastdieren voortdreven en het Iberische schiereiland eeuwenlang in hun macht hielden. De terrassenstructuur is tot 2700 jaar oud, voorbeelden hiervan vindt u op ons erf.

Winter Wandelen aan de Costa Blanca, een ongelofelijke ervaring. In november, december, januari of februari een week voor twee personen met als extra's op de standaard­prijzen een heerlijk diner en een begeleide wandeling. Hartje winter, maar hier is het wel 22 graden met een bloemenzee van amandelbloesem en andere mediterrane bloemen. Ruimte en stilte midden in de natuur!

La Jaima - bedoeïenentent

Refugio Marnes

Refugio Marnes ligt in een vallei en bestaat uit een eeuwenoude finca (landgoed) van 25 ha agrarische grond. Het zwembad staat onbeperkt tot uw beschikking.

Los Establos bestaat uit de omgetoverde oude stallen; het is nu een sfeervol natuurstenen gebouw met drie kamers en eigen badkamer. Alle kamers hebben hun eigen ingang en komen uit op een groot balkon/terras met prachtig uitzicht op het dal en de bergen.

La Ruina is een gerestaureerde schaapskooi voor vier personen. Het ligt aan een stijl ezelspad, 150 m van de parkeerplaats. La Ruina heeft een woonkamer, slaapzolder, slaapkamer, keuken en badkamer.

La Jaima is een bedoeïenentent die luxe en stijlvol is ingericht voor vier personen. De tent van 10x5 m staat op een stenen platform en heeft een badkamer en keuken.

UitzichtMolens Jezus Pobre

Wandelsuggesties

 • PRV-7 Bèrnia. We volgen de route tot een natuurlijke doorgang in de berg, met aan beide zijden spectaculair uitzicht. Aan de noordzijde zicht op de bergen Aitana, Ponouig en de Serra Gelada. Rondwandeling, 8 km.
 • PR-La Solana (Benissa Ė BŤrnia). Route met spectaculair uitzicht van de Montgo (Javea) tot de Sierra Olta met op de achtergrond de Middelandse zee. 12 km.
 • PR CV 340 Sierra de OltŠ. De route leid ons gedurende 2 uur rondom de berg Sierra de Oltŗ. Als we besluiten om naar de top te gaan op 587 m komt er 1½ uur bij. 7 km.
 • Sendero Ecolůgico por la Costa Benissa. Er zijn 3 aaneen­sluitende trajecten te volgen, ieder van 2½ km. Te beginnen bij Cala Bassetes via Aula de la Mar, Cala Llobella en Cala Advocat en eidigend in park Biosaludable. Onderweg informatieborden over de flora en fauna van deze omgeving.

La RuinaLa Ruina

Prijs wandelarrangement

Prijs:
7 nachten / 8 dagen
 • B&B Los Establos € 511 (laagseizoen) tot € 581 (jul-aug)
  De prijs is per kamer voor 2 personen
 • Self catering € 492 (laagseizoen) tot € 854 (jul-aug)
  De prijs is per accommodatie voor max 4 personen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt alleen bij B&B, gebruik wandelroutes en wandelkaart.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Toeslag self catering:
Sleutelgeld (depot) € 100
Bad- en bedlinnen € 9,50 p.p.
Diner € 21 p.p.
 • Individueel
  standplaats
 • Individueel
  trektocht
 • Groepsreis
  standplaats
 • Groepsreis
  trektocht