Wandelen in de Creuse

Les Filloux

Rust, ruimte en uitgestrekte bossen

In het hart van Frankrijk ligt het departement de Creuse in de regio Limousin. Hier vindt u nog rust, ruimte en schitterende uitgestrekte bossen. U waant zich soms in een natuurpark waar u tijdens uw wandelingen reeën, vossen en vele roofvogels tegen kunt komen.

Het landschap is heuvelachtig en wordt doorkruist door vele beekjes en rivieren waar u met een beetje geluk de otters ziet zwemmen. Al met al een schitterend departement wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Ook in het voor- en najaar is het de moeite waard om de Creuse te bezoeken. In het voorjaar vanwege het ontluikende groen en de vele bloesem; in het najaar vanwege de grote diversiteit aan herfstkleuren, gelijk een schilderspalet.

Frankrijk · Limousin

 • Deze wandelreis
 • Type reis
 • Indeling naar hoogte
 • Prijs per persoon
 • Locatiekaartje
Accommodatie:
Les Filloux
Chambres d'hôtes
Cees Groenenberg / Marjolein de Bruijn
Saint-Dizier-Leyrenne, Frankrijk
Tel. Fr: +33 555 648 118
Nederlands gesproken
Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar les Filloux www.lesfilloux.nl
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
850 km van Utrecht
690 km van Brussel
30 km van Guéret
Arrangement:
Individueel · standplaats
Periode: bijna gehele jaar
Reiscode:

Les FillouxLes Filloux

Wandelen

De Creuse is een uitgesproken gebied om nog in alle rust uren te kunnen wandelen, vaak zonder iemand tegen te komen. Er is keuze uit zeker 50 wandelroutes van eenvoudig tot zwaar, ook de tijdsduur is variabel.

Naast het wandelen zijn er ook beziens­waardig­heden zoals het tapijtweefkunstmuseum in Aubusson, het steenhouwersdorp Masgot, de scenovisie van Bénévent-l'Abbaye en de verschillende kastelen en tuinen die u kunt bezichtigen. Dit is nog maar een kleine greep van wat de Creuse te bieden heeft.

Les Filloux

Les Filloux

Les Filloux is een boerderij uit de 17e eeuw. Het ligt op een terrein van ruim 1½ ha met siertuin en bos. Een lange oprijlaan brengt u bij de mooie voortuin met daarin een grote fontein.

In 1999 is de voormalige stal bij het woonhuis getrokken en gerestau­reerd. Het huis heeft 4 gasten kamers, waarvan 3 met douche/bad, toilet en wastafel. De woonkamer heeft diverse zithoekjes en een bar. Ook kunt u bij ons kamperen op de mini-camping.

CreuseZonsondergang

Wandelsuggesties

 • Van de Gartempe naar de Tempeliers, 9 km. U volgt een deel van de oude weg van Bordeaux naar Bourges. U wandelt van St. Etienne de Fursac naar Paulhac en via een andere route weer terug. In Paulhac ontdekt u een periode die ver achter ons ligt, de tijd van de Tempelier ridders uit de 13e eeuw. Blijf niet alleen stilstaan bij hun negatieve legendes maar kijk ook naar hun avonturen, zowel heroïsch als tragisch. Bezoek in Paulhac de kerk van St. Jean Baptiste de la Commanderie met zijn grote fresco, het is hier dat de geest van deze religeuze ridders voortleeft.
 • De hunebedden van de Granges, 6 km. U loopt een stukje van de route naar Santiago de la Compostella of wel St. Jacques route. Vanaf de 9e eeuw zijn miljoenen pelgrims u voorgegaan over deze paden. Onderweg komt u langs de abdij van Bénévent-l'Abbaye en ziet u hunebedden. Tijdens uw wandeling kunt u genieten van prachtige vergezichten.
 • De paden van berg Jouër, 15½ km. Zeer oude en Romeinse paden hebben hun stempel gedrukt op de Jouër heuvels. Onderweg komt u langs een Gallo-Romaanse plek waar u de resten ziet van een mini-theater en de halfronde fundering van de Jupiter tempel. Deze schitterende wandeling is wel voor geoefende wandelaars.

Les FillouxLes Filloux

Prijs wandelarrangement

Prijs 2016:
7 nachten / 8 dagen€ 400
De prijs is per persoon, gebaseerd op twee personen die samen reizen en een kamer delen
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, avondmaaltijd, koffie & thee, gebruik wandelroutes.
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
Optioneel:
Eénpersoons­kamer toeslag € 90
 • Individueel
  standplaats
 • Individueel
  trektocht
 • Groepsreis
  standplaats
 • Groepsreis
  trektocht