Wandelen in de Haute-Loire

AuvergneHerberg La Garnasette in Frankrijk - Auvergne - Haute-Loire

Voor wandelaars en smulpapen

Wij zijn een Nederlands echtpaar en wonen al jaren in de Auvergne. Dit is één van de mooiste en rustigste gebieden in Frankrijk, in het departement Haute-Loire, dichtbij de plaats Le Puy.

Wij wonen dichtbij het dorp Rosières op 750 m hoogte tegen de beboste hellingen van een plateau. Onze boerderij La Garnasette hebben we eigenhandig in de oorspronkelijke stijl gerestaureerd. Wij ontvangen gasten die de prachtige natuur, de zuivere lucht en het frisse bronwater weten te waarderen, en die zoeken naar rust en stilte.

Het voorjaar kenmerkt zich door een uitbundige bloemen­pracht, 's zomers is het door de hoogte nooit te warm, het najaar biedt een kleuren­schakering waar je stil van wordt, en in de winter kunt u hier langlaufen.

Frankrijk · Auvergne

 • Deze wandelreis
 • Type reis
 • Indeling naar hoogte
 • Prijs per persoon
 • Locatiekaartje
Accommodatie:
La Garnasette
Rosières, Frankrijk
Tel. Fr: 0033 471 574 096
Nederlands gesproken
Voor meer informatie over deze wandelvakantie en om deze te boeken, ga naar la Garnasette www.lagarnasette.net
Locatie en bereikbaarheid:
Open Google Maps
1080 km van Utrecht
930 km van Brussel
20 km van Le Puy
Station Retournac (14 km) of Le Puy, aanvullend taxi of bus naar Rosières
Arrangement:
Individueel · standplaats
Bijna gehele jaar geopend
Reiscode:
Tell-a-Friend

Auvergne

Wandelen door oud vulkanisch landschap

Het oude vulkanische landschap is gevarieerd: bossen, weiden, kratermeren, en overal de Loire die zich door de valleien slingert.

De wandelaar vindt hier veel goed gemarkeerde tochten, de Petites Randonnées. Er starten ruim twintig wandeltochten meteen vanaf La Garnasette. We adviseren u graag over de zwaarte, en de routebeschrijvingen en kaarten krijgt u in bruikleen. Hieronder staan enkele suggesties voor tochten.

 • Wandeling Circuit de la Galoche: Het ravijn Corbouf wordt aangedaan, langs een oude spoorlijn, de Galoche, over een beekje, uitzicht op de gorges (=bronnen) van de Suisesse. Afstand 16 km, duur 5 uur, hoogte 668 - 910 m.
 • Wandeling Circuit des Hauts de Beaulieu: Op deze tocht twee kastelen, van Adiac en Mounès. Zeer bosrijk, de rots van Castaros en de Mont Gerbizon, prachtig panorama op de bergen van de Meygal, Pic de Lizieux en Mont Mézenc. Bij de bronnen van Serville is tot 1966 mineraalwater gebotteld dat zeer heilzaam is bij allerlei nierkwalen. 23 km, 6,5 uur, hoogte 557 - 869 m.
 • Wandeling Bois Noirs: Startpunt op 10 min. rijden. Langs de ruïnes van het kasteel st. Quentin uit 1090, prachtig uitzicht op de Loire, het kasteel van Lavoute Polignac. 12 km, 3,5 uur, hoogte 562 - 900 m.

Wandelherberg La Garnasette in de AuvergneVegetarische herberg La Garnasette in de Auvergne

Vegetarisch la Garnasette

U kunt logeren in ruime kamers met eigen badkamer, of in een knusse zolderkamer met eigen wastafel en toilet. Wij ontvangen maximaal 12 gasten tegelijk, zodat gastvrijheid, respectvolle ont­moeting­en en verfijnde gastronomie mogelijk blijven.

De verzorging van de inwendige mens is uitstekend. U krijgt een stevig ontbijt: biologisch brood, muesli, yoghurt, thee of koffie. U neemt een goedgevuld lunch­pakket mee, en na uw wandeltocht volgt het hoogtepunt: een fantastisch vegetarisch diner van biologische kwaliteit, “haute cuisine”! Koken is de hobby van uw gastvrouw, en uw gastheer is een echte wijnkenner.

Voor menig vleeseter was het al een openbaring dat vegetarisch eten zo heerlijk, gevarieerd en verzorgd kan zijn. Ook veganisten kunnen bij ons terecht. Alle ingrediënten zijn verse streekproducten, zoveel mogelijk van biologische kwaliteit. We eten op de deel (die is geres­tau­reerd tot eetzaal) of op het terras onder de lindeboom.

Wandelen in de Auvergne

Wandelsuggesties

 • Wandeling Circuit du Grand Testavoyre: Startpunt ½ uur rijden. Er wordt a.h.w. om de Grand Testavoyre (hoogste top van het Massif du Meygal) heengetrokken. Het vulkanische gesteente, lava en graniet zijn goed zichtbaar bij de Mont Mounier, verder bosrijk, hier en daar vochtig door de vele stroompjes; wilde frambozen in augustus. 17 km, 5 uur, hoogte 1040 - 1436 m.
 • Wandeling Circuit de la Madeleine: Startpunt 20 min. rijden. De Mont de la Madeleine, vulkanisch, enorm plateau vanwaar uitzicht over de keten van de Forez-Auvergne-Velay-Boutières. Verder een kleine grot, de Cave st. Régnier, waar rituelen voor de godin Isis zouden zijn uitgevoerd. Mooie gezichten op de Loire, prachtige natuurtocht. 14 km, 4,5 uur, hoogte 540 - 906 m.
 • Wandeling Circuit du Val d'Ance: Startpunt 25 min. rijden. Heel oud pre-Romaans gehuchtje Sarlanges (jaar 986), langs en over de rivier de Ance die ontspringt in de Puy-de-Dôme, diverse fonteinen en oude drinkbakken voor het vee, ook lavoirs, waar vrouwen soms nog de was doen. 17 km, 5 uur, hoogte 487 - 840 m.

Wandelherberg La Garnasette in de AuvergneWandelen in de Auvergne

Prijs wandelarrangement

Prijs:
7 nachten / 8 dagen
€ 410 kamer met toilet & wastafel
€ 455 kamer met privé badkamer
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die een kamer delen
€ 315 kamperen, € 360 caravan, € 475 yurt
De prijs is per persoon
In juli en augustus geldt bovenstaand tarief voor 6 nachten/7 dagen: aankomst op zondag en vertrek op zaterdag
Inbegrepen:
Logies, ontbijt, lunchpakket, avondmaaltijd (ook bij kamperen), apéritief, wijn, thee en koffie
Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder de heen- en terugreis
 • Individueel
  standplaats
 • Individueel
  trektocht
 • Groepsreis
  standplaats
 • Groepsreis
  trektocht